İl Genel Meclisinden Sağlık Müdürlüğüne şok bütçe

İl Genel Meclisi’nde bütçe görüşmeleri tüm hızıyla sürüyor. Cuma günü gerçekleşen toplantıda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün bütçe sunumu yapıldı. Meclis, 2016 yılı için 1 milyon 290 bin lira bütçe isteyen İl Sağlık Müdürlüğüne 350 bin TL bütçe ayırdı. Bu durum İl Sağlık Müdürlüğünde şok etkisi yarattı.

Haber: Semih BAYKAL

Yaşar Yüceer Başkanlığında aybaşında başlayan İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Bütçe görüşmelerinin sürdüğü mecliste son olarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün bütçe sunumu gerçekleşti. Kurum Müdürü Hasan Erdoğan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2015 yılında Bolu genelinde yapılan çalışmaları ve kurum hakkında meclis üyelerini bilgilendirirken, meclisten 2016 yılı için 450.000 TL. bütçe talebinde bulundu. Konu incelenmek üzere Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

Toplantıda ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2016 yılı bütçe talebi ile ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen rapor ele alındı. Hafta içi yapılan sunumla İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, 2016 yılı için meclisten 1.290.000 TL. bütçe talebinde bulunmuştu. Talebi inceleyen komisyon tarafından kuruma 350.000 TL. bütçe ayrılmasının uygun olduğu belirtildi. Nihai kararın verilmesi için konu Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Toplantıda son olarak İl Özel İdaresi tarafından Devlet Malzeme Ofisinden satın alınan 14 DR 732 plakalı acil yardım ambulansının İl sağlık Müdürlüğüne bedelsiz tahsisinin yapılması kararlaştırıldı.

Kasım Ayı bütçe görüşmeleri önümüzdeki hafta da devam edecek. 16 Kasım Pazartesi günü İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün bütçe sunumu yapılacak.

15 Kas 2015 - 18:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.