İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden 414 bin TL’lik Bütçe

İl Genel Meclisi’nde kamu kurum ve kuruluşlarının bütçe görüşmeleri başladı. İlk olarak dün İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 2016 yılı için hazırladıkları bütçe sunumunu gerçekleştirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Özel İdaresinden 414 Bin TL’lik Bütçe talep etti.

Haber: Semih BAYKAL

Yaşar Yüceer Başkanlığında gerçekleştirilen toplantı da 3 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerinden ilk olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 2016 yılı için hazırladıkları bütçe tasarısı görüşüldü. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fazıl Karaduman 2016 yılı için hazırladıkları bütçeyle ilgili sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda 2015 yılına kadar yaptıkları yatırımlardan ve çalışmalardan bahseden Karaduman daha sonra 2016 yılında yapacakları yatırımları ve istedikleri bütçeyi açıkladı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 2016 yılında yapacakları yatırımlar ve İl Özel İdaresinden istedikleri bütçe şu şekilde; Yurt içi ve yurt dışı önemli fuarlara katılım için 75 bin TL, Tur operatörleri, seyahat acenteleri ve ulusal ile uluslar arası basına yönelik turların düzenlenmesi 15 Bin TL, İstanbul da Bolu tanıtım etkinlikleri 50Bin TL, İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça dillerinde çeşitli tanıtıcı yayınlar 40 Bin TL, Bolu Kültür ve Turizm envanterinin basımı 20Bin TL, Doğa, Termal, spor turizm etkinliklerinin çekimi ve cd olarak çoğaltılması 30 Bin TL, güncel harita ve kent planın basımı 15 Bin TL, Bolu il inanç turizmi ve ziyaret yerleri cd yapımı 10 Bin TL, Abant, Gölcük, Terminal, Belediye önü gibi tanıtım cihazlarının yapımı 50 Bin TL, Tem otoyolu üzerine Bolu ilini tanıtıcı büyük boy tabela yapımı için 25 Bin TL, İlimizle ilgili çeşitli tarihi ve sanatsal kitapların basımı 30 Bin TL, 2009 yılında başlanan ve her yıl devam eden arkeolojik yüzeysel araştırma projesi 15 Bin TL, müze teşrif salonların tanzimi için 10Bin TL, İl Halk Kütüphanesine güncel kitap alımı için 15 Bin TL, kütüphanemizde mevcut bulunan güvenlik sistemi için 10 Bin TL ve hizmet alımı içinde 4 Bin TL olmak üzere toplam 414 Bin TL olarak belirlenmiştir. Sunumun ardından Karaduman, İl Genel Meclis üyelerinin sorularını da yanıtladı. Görüşmeler sonrası konu incelenmek üzere oy birliği ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edildi.

Toplantıda ayrıca, Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olup 2981 sayılı kanuna göre hak sahipliği müracaatında bulunan Fatma Aydoğdu varisleri tarafından kullanılan Mengen İlçesi Köprübaşı köyünde bulunan 173 ada, 26 parsel nolu 1046 metrekarelik taşınmazın hak sahiplerine satışının yapılması talebi ile İl Müftülüğü tarafından kullanılan ve tahsis süresi sona eren Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait İzzet Baysal Caddesindeki iş merkezinde bulunan dükkanların tahsis süresinin uzatılması talebi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

09 Kas 2015 - 17:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.