İlkay Bağatır adaylığını açıkladı

Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasının 28-29 Mayıs tarihlerinde yapacağı 22. Seçimli Olağan Genel Kurulu öncesi Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İlkay Bağatır, meslektaşlarıyla beraber düzenlediği yemekle Başkan adayı olduğunu açıkladı.

Haber: Semih BAYKAL

Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın 28-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştireceği 22'nci Olağan Genel Kurulu hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Genel Kurul öncesi Başkan adayları da ortaya çıkmaya başladı. Başkanlık için Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İlkay Bağatır, beraber düzenlediği yemekle aday olduğunu açıkladı. Bağatır, meslektaşlarıyla beraber bir araya geldiği yemekte Başkan olduğu taktirde yapacağı çalışmaları açıkladı. Bağatır yaptığı açıklamada şunları söyledi; " Meslektaşların yaşamını kolaylaştırıcı, ekmeğini büyütecek çalışmalar yapacağız . Meslektaşın iş alanlarının genişletilmesi konusunda mücadele edeceğiz. Angaryaların kaldırılması konusunda bakanlıklara baskı unsuru olacağız. Tüm meslektaşlarımızın yaşamlarına olumlu katkı sağlayacağız. Üyelerimize ve büro çalışanlarına 'Gelecek İçin Sürekli Eğitim' diyerek; gerek mesleki ve gerekse kişisel gelişim konularında yarar ve değer sağlayan mesleki eğitimler düzenleyeceğiz. 3 aylık koordinasyon toplantıları ile daha demokratik ve katılımcı bir yönetim anlayışı benimseyeceğiz. Mesleğin toplumda iyi algılanması ve saygınlığının arttırılması adına, ilk adım olarak ilimizdeki sivil toplum örgütleri bir araya getirilerek 'Mükellef Hakları Platformu' kurulmasına öncülük edeceğiz" diye söyledi.

"MESLEKTAŞ - RESMİ KURUM ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRECEĞİZ"

Açıklamasının devamında Bağatır; " Ayrıca tüm akademik odaları ve üniversiteyi aynı çatı altında buluşturacak bir platformun daha oluşturulması için önayak olunacak. Meslektaşların Resmi Kurumlarla ilişkilerini daha sağlıklı yürütebilmeleri için ayrı bir komisyon kurularak, meslektaş - resmi kurum arasında köprü vazifesi göreceğiz. Meslek mensuplarına vergi inceleme raporlarına ilişkin olarak ücretsiz danışmanlık hizmeti vererek vergi inceleme sürecinde yalnız olmadığını hissettireceğiz. Şu an çağın gerisinde kalan meslek mevzuatının yeniden yazımı için Bolu ilinde bir Muhasebe Forumu düzenlenmesi için çalışmalar yapacağız. Meslek mensuplarının yanlarında çalışan personellerine anlamlı bir konum kazandırmak adına noterlerde olan baş katiplik gibi bir düzenleme ;" Vergi Uzmanlığı" ya da "Finansal Tablo Uzmanlığı" getirilmesi için çalışmalar yapacağız. Böyle bir düzenleme ile de hem MYO ve Ticaret Meslek Lisesi Mezunlarının önünü açılabilir hem de mesleğin nitelikli ara eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanabilir düşünüyoruz. Bizim işimiz sadece sorunları tespit etmek değil strateji geliştirip çözüm üretmektir. Muhasebe mesleğinin, piyasada başarılı bir şekilde rekabet edebilen , kamu çıkarını koruyan saygı değer bir meslek olarak kalabilmesi için değişiklikleri öngörmek ve değişikliklere liderlik edebilecek bir yapılanma içinde olarak , dedikodulardan uzak olmak şarttır. Daha şeffaf, daha saygın bir oda için babadan oğula geçen emanetçi yönetimlere dur demek için, dar kadrolu kurullardan, geniş katılıma geçmek için gelin birlikte üretelim, birlikte yönetelim, mesleki sorunlar için el ele verelim. Şimdiden 22. Olağan Genel Kurulumuzun hayırlı olmasını temenni ederim" dedi.

22 May 2016 - 17:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.