İşten çıkartılan iş temsilcisi için eylem

Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, Promet Fabrikasından işten çıkartılan ve sendikalarını üyeleri olan işçiler için fabrika binası önünde üyelerle birlikte eylem gerçekleştirdi.


Haber: Kasım ŞAHİN

Promet fabrikasında çalışan 7-8 işçinin Türk Metal Sendikasına üye olduğu gerekçesiyle baskı yapılarak işten çıkartıldığını belirten Elçi, şunları söyledi; “Promet fabrikası sahipleri kanunsuz işten çıkartmalar yapıyor. 7-8 işçi arkadaşımız zorla işten istifa ettirildi. Ellerine de üç baş kuruş para verildi. Yine aynı işletmede 6 arkadaşımızda yine baskı ve mobing neticesi işten çıkartıldı. Son olarak da işçi temsilcimiz olan Muammer Aktaş, işten çıkartıldı” dedi.

Elçi, işten çıkartılmalarının sendikaya yönelik bir eylem olduğunu da dile getirerek; “Hiç Kimse yada Kurum Türkiye Cumhuriyeti Anayasası veKanunlarından daha güçlü değildir. Bolu Promet A.Ş İş Yeri önünde Servis şoförünün Servis aracını üzerimize sürmesiİş verenin aciz ve saldırgan tutumunu bir kez daha tescilledi.Ama Biz Türk Metal Emekçileriyiz.Biz Korkmuyoruz.Biz Güçlüyüz.Bolu Promet A.Ş İş verenininTürkiye Cumhuriyeti Anayasasına aykırı bir şekilde, üyelerimizi İstifaya zorlaması, kanun tanımaz tutumu ve Türk Metal Sendikasına Üye arkadaşlarımıza #MOBBİNG Uygulaması, İş Yeri Baştemsilcisi arkadaşımızı kanunsuz bir şekilde işten çıkarması ve bu İnsanlık dışı Kanunsuz tutumu karşısında TÜM GÜCÜMÜZLE EKMEK DAVAMIZA SARILARAK DEMOKRASİ VE EMEK MÜCADELEMİZİ VERECEĞİZ” açıklamasında bulundu.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.