İtfaiye Müdürlüğü Uyarıyor

Havaların soğuması ile birlikte Gerede Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından vatandaşlar soba ve baca yangınlarına karşı uyarıldı.

Haber: BMA

Gerede Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden soba ve baca yangınlarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları hususunda açıklama yapıldı. Açıklamada, kış aylarına girmeden vatandaşların; sobalarına ve baca temizliğine, olası baca yangınlarına karşı mutlaka bacalarını temizletmeye ve kontrol ettirmeye özen göstermeleri istendi.

İtfaiye Müdürlüğü açıklamasında, “Soba bacalarının temizliğinin yapılması can ve mal emniyeti bakımından da önem taşıyor. Temizlenmeyen soba bacaları zaman içinde kurum bağlayarak tıkanmalara sebep oluyor. Tahliye edilemeyen karbon monoksit gazları ölümlere, kurum tutuşması ise yangınlara neden oluyor. Kirli bir baca, yakıtın doğru yanmasını engellerken oluşan parçacıklar da bacalarda ciddi tıkanıklıklara sebebiyet veriyor. Temiz bir baca, yakıtın daha kaliteli yanmasıyla tasarruf sağlıyor ve çevre kirliliğini de önlüyor” ifadelerine yer verildi.

27 Eki 2020 - 15:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.