İyi dersler şoför amca projesi başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin Lastikleri arasında imzalanan iş birliği protokolüyle Trafikte Sorumluluk Hareketi kapsamında hayata geçirilen “İyi Dersler Şoför Amca” projesi eğitim semineri İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda yapıldı.


Haber: Gönül Olutürk

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Bolu Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Nuri Kaçmaz ve Bolu İl Jandarma Komutanlığı’ndan Aslan Doğan’ın eğitim verdiği seminere katıldı. Cengiz, yaptığı konuşmada öğrenci taşımacılığının güvenli bir şekilde yapılmasının önemine dikkat çekti. Öğrenci taşımacılığının kurumlar arası işbirliğiyle yapılan “İyi Dersler Şoför Amca” projesiyle daha güvenli bir hale geldiğini belirtti.

Hedef kitlesi, taşımalı eğitim sisteminde görev alan okul servis şoförleri olan projede okul servis şoförlerinin daha kaliteli ve iyi bir trafik eğitimi almaları amaçlanıyor. Şoförlerin eğitimiyle görevlendirilen kamu görevlileri proje çerçevesinde aldıkları eğitim sonunda şoförlerin eğitilmesini sağlayacak. “İyi Dersler Şoför Amca” projesiyle öğrenci taşımacılığına yönelik, özel bir eğitim programının geliştirilmesi, bu konudaki standart eğitim içeriği ihtiyacını karşılamak, bu alandaki sorunları, ihtiyaçları ve beklentileri kapsamlı bir şekilde ortaya koymak amaçlanıyor.

Proje sayesinde eğitim alan şoförlerin tercih edilir hale gelmesi sağlanacak, böylece okul servis şoförleri daha itibarlı bir konum elde edecek.

07 Kas 2018 - 12:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.