“İYİ Parti’yi bu millet kurmuştur”

İYİ Parti’nin Ankara’da gerçekleştirilen 2. Olağan Kongresine katılan İl Başkanı Ahmet Örnekbaş yaptığı açıklamada, “İYİ Parti, kimsesizlerin, kenara itilenlerin, hor görülenlerin partisidir” dedi.

Haber: BMA

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, 20 Eylül’de Ankara Altınpark’ta “Millet bizi çağırıyor” sloganı ile gerçekleştirilen 2. Olağan Kurultayı’nda öne çıkan başlıklar hakkında basın açıklaması yaptı. Örnekbaş, Türkiye siyasetinde birleştirici unsurun İYİ Parti olduğunu söyledi. İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, 20 Eylül’de Ankara Altınpark’ta gerçekleştirilen kurultay hakkında şu açıklamaları yaptı: “İYİ Parti hiç kuşkusuz Türkiye siyasetinin yön haritasını değiştirmiş partidir. İYİ Parti bu milletin öz bağrından çıkan, bu memleketin hassasiyetleri ile yoğrulmuş partidir. İYİ Parti bu güne kadar sürdürülen siyasi alışkanlıkları değiştirmeyi başarmıştır. İYİ Parti bir olmanın, birlik olmanın partisidir. Bu güne kadar birlik beraberlik sözünü söyleyip, her fırsatta ayrıştırıcı olan, insanımız arasında ayrım yaparak zehirli bir dil kullanan mevcut iktidarın anlayışına hiçbir zaman sahip olmamıştır, bundan sonrada sahip olmayacaktır.”

“BU ÜLKE ANCAK GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMLE KENDİNE GELEBİLİR”

İYİ Parti’nin kimsesizlerin, kenara itilenlerin ve hor görülenlerin partisi olduğunu belirten Örnekbaş açıklamasında ayrıca,” İYİ Parti bu ülke coğrafyasında yaşayan bütün insanlarımızı kapsayan, kucaklayan yegâne bir bütündür. Bu ülkenin geçmişte birlik ruhu nasıl olmuşsa, kurtuluş savaşında nasıl sırt sırta vermişse, yine aynı iman ve bağlılıkla birlik olacaktır. Bu ülkenin kurtuluş reçetesi bellidir. Bu ülke ancak iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle kendine gelebilir. Genel başkanımız Sayın Meral Akşener’in dediği gibi ‘Kimse merak etmesin, eskiye dönmeyeceğiz. Eskinin yanlışlarının tekrar edilmediği, vesayetin olmadığı, hâkimiyetin gerçekten milletin olduğu, demokrasinin tam ve kamil olarak uygulandığı, 21’inci yüzyıl Türkiye’sine yakışır bir sistemle, milletimizi buluşturacağız. Türkiye’yi ayağa kaldırmanın ilk adımı, bir Washington’a, bir Moskova’ya, bir Berlin’e, bir Londra’ya koşan şaşkınlıktan kurtulmaktır. Yani tam bağımsızlıktır.’ Bu ülke tam bağımsız, güçlü ve parlementer sistemin hakim olduğu bir ülke olacaktır” ifadelerini kullandı.

25 Eyl 2020 - 15:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.