İzzet Baysal Caddesine 2 Büfe Geliyor

Belediye Meclisinin 2. oturumunda İzzet Baysal Caddesine 32 metre kare 2 büfe yapılması gündemi oluşturdu.

HABER: Ceylan BEYKOZ

Başkan Yılmaz'ın Ankara'da olması sebebiyle meclise Ak Parti Meclis Üyesi Haluk İnceler başkanlık yaptı. Komisyonlardan gelen evraklar tek tek okunurken, imar komisyonundan gelen bir madde gündemi oluşturdu. İmar Komisyonu 11. maddesinde İzzet Baysal Caddesine 2 adet 32 metre kare olarak büfe yapılması tartışmalara neden oldu. Madde okunduktan sonra söz alan CHP Meclis Üyesi Erhan Beykoz, her yer bitti, şimdi İzzet Baysal Caddesine mi büfe yapılacak. Bisiklet yolu ve yürüyüş yoluyla daralan tek yön bir caddemizde büfe yapılması doğru değildir. Vatandaşların rahatlıkla kullandıkları cadde bu yapılan büfelerle bundan sonra kullanılamaz hale gelir. Böyle bir şeye izin vermemeliyiz. Yazıktır, bu caddeye zarar vermeyelim, dedi. CHP Gurup Başkan Vekili Mustafa Aksoy ise, caddede büfenin vereceği hizmeti sağlayan birçok iş yeri var. Pasajlar, dükkanlar, iş yerleri iş yapamaz durumdalar. Büfeler açılırsa, işleri bozuk olan esnaf daha zor günler yaşaması söz konusu olacaktır, buna müsaade etmemeliyiz, dedi. Meclis Başkan Vekili İnceler cevap olarak, biz bu kararı alalım, yapılıp yapılmayacağına icra makamı karar versin. Burada yapılacak büfelerle İzzet Baysal Caddesinin bir şey kaybetmeyeceği ortadadır. Yürüyüş yollarında bir aksama olmaz, diye cevap verdi. tartışmaların ardından yapılan oylamada, CHP'li meclis üyelerinin imar komisyonundan gelen tüm maddeler "red" oyu verirken, maddeler Ak Partili üyelerin "evet" oylarıyla ve oy çokluğuyla geçti. Gündem sonrası söz almak isteyen ve İzzet Baysal Caddesindeki işçilerin işi bırakma nedenlerinin soracağını söylemesi üzerine, Başkan Vekili Haluk İnceler oturumu kapattı.

12 Eki 2016 - 16:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.