İZZETLİ VE ŞEREFLİ İNSAN: İZZET BAYSAL

Yaşar Akbıyık'ın Kaleminden

Onurlu bir yaşam için insanın itibarını, şeref ve haysiyetini koruması başta gelir. Bunu ifade eden kavramlardan biri “izzet” kelimesidir. “İzzet” kelimesi kuvvet, üstünlük, şeref ve galibiyeti ifade ettiği gibi, insanı zillete düşmekten alıkoyan iyi nitelikler anlamına da gelir. İzzet’in zıddı “zillet”tir. Saygın bir insandan beklenen izzet ve itibarını korumasıdır. Kuran-ı Kerim: “İzzet ve şeref, Allah’ın, Resulünün ve müminlerindir” (63 Münafikun/8) demektedir.

İzzetli ve şerefli bir kişiliğin ismi ve şahsı ile en güzel örneklerinden biri olan İzzet Baysal: Yunus Emre’nin: “Hepsinden iyisi bir gönüle girmektir” dediği gibi, vergisi ödenmiş annelerin ak sütü gibi helal kazancından yaptığı hayırlarla bir değil, bin değil, milyonların gönlüne girmiştir. Kimi insanlar daha hayatta iken ölürler. Kimi insanlar da İzzet Baysal gibi öldükten sonra da insanların gönlünde artan bir sevgi ile yaşamaya devam ederler. Yaşayan bir efsane olarak, İzzet Baysal ismi üniversitemiz için büyük bir itibar, prestij ve maddi-manevi güç kaynağıdır. Onun başarılı hayatı ve yaşam felsefesi, üniversitemizin kurumsallaşması ve bireylerinin yaşam sürecinde önemli bir rehberdir. Biz İzzet Baysal ruhunu ve felsefesini üniversitemiz gençliğine iyi tanıttığımızda inanıyorum ki onların başarıları artacak ve aralarından nice İzzet Baysal’lar çıkacaktır.

Onun, anlayanlar için çok şey ifade eden sessizliğini, çevresine mutluluk saçan kompleksten uzak vakur duruşunu, gönlümüzü ısıtan tebessümünü hiç unutmuyoruz. Halkın ve gençlerin bakışlarında hissettiği sevgiyi en kıymetli eseri olarak gördüğünü ifade eden İzzet Baysal’ın yolunda giden öğrenciler de.

Kurduğu üniversitenin açılışını yaşadığımız şu günlerde, onu tanımak şerefine nail olmuş bir öğretim üyesi olarak, ne kimsenin hakkını yiyen ne de hakkını yediren azim, sabır, şan, şeref ve başarının sembolü İzzet babayı rahmetle anıyor, hayırlarını sürdüren aile fertlerine saygılarımı sunuyorum.

14 Eki 2014 - 19:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.