Kadınlara menopoz eğitimi

Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde Menopoz Okulu açıldığını açıkladı.

Kadınlara menopoz eğitimi
Haber albümü için resme tıklayın

Haber; Erdal Tanrıverdi

Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi’nde Menopoz Okulu açıldığını belirtti.

Tahaoğlu, kamuya bağlı sağlık kuruluşunda yaşanan bu önemli gelişme hakkında, “Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak, Bolu'da kamuya bağlı sağlık kuruluşlarının marka ve model olması yönündeki çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.

Bu hedefteki çalışmalarımızın bir yenisinde ise, kadınlar arasında korkulan, kabus olarak nitelendirilen bir durumun aslında korkulmayacak fizyolojik bir süreç olduğunu anlatmak ve toplumun bilinçlendirilmesini sağlamak amacıyla Menopoz Okulu’nu hizmete açtık. İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi’nde hizmete açtığımız Menopoz Okulu sayesinde her kadının karşılaşacağı fizyolojik ve doğal bir dönem olan menopoz döneminde kadınların kendilerini sağlıklı ve mutlu hissetmelerini amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

MENOPOZ OKULU’NDA NASIL EĞİTİM VERİLECEK?

Tahaoğlu, açıklamalarının devamında, kadınlarda 40-48 yaş dilimi menopoz öncesi, 48-53 yaş dilimi menopoz dönemi ve 53 yaş sonrası da menopoz sonrası dönem olarak değerlendirildiğini belirterek, menopoz okulunda kadınlara verilecek eğitimin ayrıntıları hakkında bilgiler verdi. Tahaoğlu, şöyle konuştu: "Menopoz nedir? Menopoz döneminde karşılaşılan sorunlar ve fizyolojik değişiklikler nelerdir? Menopoz döneminde yapılması gereken testler ve hormon tedavileri nelerdir? Menopoz dönemindeki tedavi yöntemleri nelerdir? Menopoz döneminde görülen osteoporozla (kemik erimesi/zayıflığı) baş etme yöntemleri nelerdir? Menopozda nasıl beslenmeli? Sağlıklı bir yaşantının vazgeçilmezi olan spor ve egzersiz olarak neler yapılmalı? Menopoz Okulumuzda eğitim alan kadınlar işte tüm bu soruların yanıtını alabilecekler.”

TAHAOĞLU'NDAN KADINLARA ÖNEMLİ UYARILAR

Tahaoğlu, açıklamalarının devamında, menopoz öncesi dönemdeki kadınlara önemli uyarılarda bulunarak, "İzzet Baysal Devlet Hastanesi olarak kadınlara katkı sağlamak istiyoruz. Özellikle menopoz dönemi yanı sıra yaşında ilerlemesiyle birlikte kanser vakalarında artış yaşandığı bir gerçek. Bu nedenle bir sağlık uzmanından bilgi almak, bu konuda bilinçlenmek oldukça önemli. Bolu’da yaşayan menopoz dönemi öncesindeki tüm kadınları bu nedenle okulumuza davet ediyoruz. İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi’nde hizmet verecek olan bu okulumuz hakkında gerek hastanemiz ziyaret edilerek, gerekse de telefon aracılığıyla bilgi alınabilir. Okulla alakalı hastanemiz resmi internet sitesi ve sosyal medya aracılığıyla da duyurularımızı sürdürüyoruz. Başvuruların bu şekilde devam etmesi halinde eğitimler için gerekli kontenjan sayısına ulaşıp eğitimlerimizin startını vereceğiz" diye konuştu.

KATILIMCI KADINLARA SERTİFİKA VERİLECEK

Tahaoğlu, açıklamalarının sonunda, Kasım ayında eğitim startı verilecek Menopoz Okulu'nda katılımcı kadınların 10'ar kişilik sınıflarda eğitim alacaklarını ve eğitimlerin doktor, ebe ve hemşirelerden oluşan sağlık görevlileri tarafından verileceğini bildirdi. Tahaoğlu, eğitimler sonunda katılımcı kadınlara sertifika verileceğini sözlerine ekledi.

27 Eki 2016 - 16:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.