Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi Teknik Gezi Ekibi Bolu’da…

Doç. Dr. Fatih Sivrikaya Başkanlığında, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Reis, Yrd. Doç. Dr. Nuri Bozali, Araştırma Görevlisi Nurşen Şen Bolat ve Araştırma Görevlisi Ömer Bolat ve 25 kişilik Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü 5 Yüksek Lisans ve 20 son sınıf öğrencisi, 9-12 Mayıs 2016 tarihleri arasında Bolu Orman Bölge Müdürlüğüne Teknik Gezi Programı düzenledi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Orman Fakültesi Teknik Gezi Ekibi Bolu’da…
Haber albümü için resme tıklayın

HABER: Ceylan BEYKOZ

Teknik Gezinin ilk gününde Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü Aladağ Orman İşletme Şefliğinde Tohumlama Kesimi yapılan bölmeler gezilerek buralarda yapılan doğal gençleştirme uygulamaları ve devamında sıklık bakımı silvikültür teknikleri, kaliteye yönelik dal budamaları ve ilk aralama bakımları hakkında bilgi verilerek, uygulamalar bizzat öğrencilere yaptırıldı. Programın öğleden sonraki bölümünde Alabarda Orman İşletme Şefliğinde damgalama ve kesim tekniği tatbikatı yapılarak temsili olarak bakım bölmesinde üretilen emvallerin sürütme, depoya nakliyatı ve depoda satışa hazırlama ve satış sonrası işlemleri Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü Alabarda Orman İşletme Şefliğinin Ortakıraç deposunda anlatıldı.

Teknik Gezinin ikinci gününde Seben Orman İşletme Müdürlüğü Seben Şefliği Hoçaş Köyündeki Fosil Ormanında inceleme gezisi yapıldı. Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yetkilileri tarafından Fosil Ormanı hakkında ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Öğleden sonra ise Şerif Yüksel Araştırma Ormanında hava kirliliğinin orman ekosistemleri üzerine etkisi (ICP Forests), likenler ve karbon emisyonu ve kabuk böcekleri, kırmızı orman karıncası ve feromon tuzakları konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca değişik yaşlı orman uygulamalarından Seçme hakkında bilgi verildi.

Programın üçüncü gününde sabahtan Bolu Orman İşletme Müdürlüğünün Bolu Fidanlığında Fidanlık çalışmaları, programın öğleden sonraki bölümünde Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğü Aydınpınar Orman İşletme Şefliği dâhilinde yer alan Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkında başlayan Teknik gezide Tabiat Parkı ve Mesire yerleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Daha sonra Gölyaka Orman İşletme şefliğinde kayın ağaç türünde doğal gençleştirme ve sıklık bakımı yapılan bölmeler gezilerek bilgilendirmeler yapıldı. Gölyaka’daki programın tamamlanmasının ardından konaklama yapılacak Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü Aladağ Orman İşletme Şefliği Değirmenözü Eğitim Merkezine dönüldü.

Son gün, Gölcük ve Abant Tabiat Parklarına yapılan gezi sonrası Bölge Müdürlüğü İdare Binasına geçen ekip, Bölge Müdürü Rıfat Öztürk’ü ziyaret ederek Bölge Müdürlüğü çalışmaları hakkındaki bilgi aldı. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyelerinin takdim edilmesinin ardından Teknik Gezi Ekibi Bolu’dan ayrıldı.

18 May 2016 - 16:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.