Kamu, Üniversite ve Sanayi aynı masada buluşuyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Stratejisi ve Eylem Planı doğrultusunda, sanayi kuruluşları ziyaret edilerek firmalara faaliyetleri için kamu ve üniversite tarafından verilebilecek desteklerin tanıtımı yapılıyor.

Kamu, Üniversite ve Sanayi aynı masada buluşuyor
Haber albümü için resme tıklayın

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2015-2018 Türkiye Sanayi Strateji Belgesi kapsamında yürütülen Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi ve Eylem Planı ile, kamu-üniversite ve sanayi işbirliğini geliştirmek, üretici kuruluşların kamu tarafından verilen destekler ve üniversiteler tarafından üretilen bilgi ve olanaklardan daha fazla istifade etmesine katkıda bulunmak hedefleniyor. İlimizde de çalışmalarına devam eden KÜSİ programı kapsamında, reel sektöre doğrudan ve dolaylı olarak hizmet sunan kurum ve kuruluşlardan oluşan KÜSİ heyeti ile sektör kuruluşları yerinde ziyaret edilerek kamu-üniversite ve sanayi işbirliğini geliştirme çalışmaları gerçekleştirilecek.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Küçükkaraca, Organize Sanayi Bölge Müdürü Mustafa Gülen, KOSGEB İl Müdürü Kürşad Dereci, İl Gümrük Müdür Vekili Murat Yaşar, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bolu Bölge Temsilcisi Mithat Yılmaz, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Bolu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Tolga Kaya, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve KÜSİ İl Temsilcisi Prof.Dr. Ercan Yılmaz ile AİBÜ Fizik ve Kimya Bölümü akademisyenlerinin yer aldığı KÜSİ heyeti tarafından ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Tansel Elektrik A.Ş. ve Başoğlu Kablo A.Ş. firmaları ziyaret edildi. Yapılan ziyaretlerde firmaların üretim faaliyetleri, güçlü ve gelişime açık yönleri, dış ticaret ve pazar bilgileri, proje ve ar-ge kapasiteleri gibi başlıklarda Tansel A.Ş. İşletme Yöneticisi Fırat Taşkaya ve İnsan Kaynakları-Mali İşler Yöneticisi Atilla Yılmaz ile Başoğlu Kablo A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil Başoğlu’ndan bilgiler alınırken; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, MARKA gibi kurum ve kuruluşların iş geliştirme, ar-ge, inovasyon vb. başlıklarda firmalara sağladığı destekler hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Ayrıca KÜSİ programı kapsamında üniversite tarafından reel sektör firmalarına sağlanan işbirliği ve destek seçenekleri anlatıldı.

“ZİYARETLERİMİZE ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZDEKİ FİRMALARIMIZ İLE BAŞLADIK”

Ziyaretlerle ilgili bilgiler veren Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, “Reel sektörün ve dolayısıyla ekonominin gelişimi için hayati önem taşıyan üniversite-sanayi işbirliğine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca hazırlanan bu program kapsamında kamu ayağı da aktif biçimde dahil oluyor. Yapı daha da güçlendiriliyor. Bu sacayağına oturmuş işbirliği ile reel sektör kuruluşlarımızın üretimlerini, dış ticaretlerini, araştırma-geliştirme ve yenilikçilik kapasitelerini, proje üretme becerilerini geliştirmeye katkı sağlamayı hedefliyoruz. İl olarak vizyonumuzu oluşturan temel noktalardan birisi, teknoloji ve katma değer yoğun üretim modeline geçiş yapabilmektir. Bu süreçte mevcut sanayi kuruluşlarımızın araştırma ve geliştirmeye dayalı sürekli gelişimi büyük önem taşımaktadır. Kamu, üniversite ve sanayi olarak bir arada, aktif işbirliği zemini üzerinde faaliyet gösterebilmeyi amaçlıyoruz. Ziyaretlerimize Organize Sanayi Bölgemizdeki firmalarımız ile başladık. Sırasıyla reel sektör firmalarımızı program kapsamında ziyaret ederek sonuç odaklı çalışmalarda bulunmaya devam edeceğiz.” ifadelerinde bulundu. HABER MERKEZİ


09 Mar 2016 - 19:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.