“Kar Maskeli kişiler yaklaşık bin 500 TL paramı gasp ettiler”

Mudurnu da faaliyet gösteren Termo adlı benzin istasyonunu geçtiğimiz Ekim ayında soyan ve istasyonda çalışan pompancı'yı da ölümle tehdit edip, darp ederek gasp eden Muzaffer A. ve Özay S. iddia göre İsa E. adlı arkadaşıyla beraber Metin Ç. adlı bir şahsı planlı bir şekilde dövdükleri ve parasını gasp ettikleri gerekçesiyle ‘basit yaralama, birden fazla kişi tarafından birlikte, konutta veya eklentilerinde Beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı yağma, birden fazla kişi i

Haber: Semih BAYKAL

Olay 25 Ekim 2015 tarihinde Çakmaklar Mahallesinde meydana gelmişti. Olay ilk olarak önceden tanıştıkları Metin Ç.isimli vatandaşın Muzaffer A.’yı arayarak görüşmek istemesi ile başlamıştı. Bunun üzerine Muzaffer A. da arkadaşı olan Elif A. ve Nurdan C.’yi ikna ederek Metin Ç.’ye ait olan araçla eğlenmek için Çakmaklar Mahallesinde bulunan Balkon diye tabir edilen piknik alanına gitmişlerdi. Burada bir süre alkol adlıktan sonra arabaya binip bölgeden uzaklaşacakları esnada siyah bir otomobil önlerini kesmişti. Önlerini kesen otomobilden inen maskeli iki kişiden birisi Muzaffer A.’ya diğeri ise Metin Ç.’ye saldırmıştı. Metin Ç. bir fırsatını bularak otomobiline binip kaçmış, Muzaffer ve yanında bulunan iki bayan arkadaşı ise olay yerinde kalmıştı. Bir süre sonra Muzaffer A.’nın arkadaşları İsa E. ve Özay S. olay yerine gelerek arkadaşlarını almışlardı. Arkadaşlarını Balkon diye tabir edilen bölgeden alan İsa E. ve Özay S. yaşananlardan korkan Nurdan C.’yi eve bırakarak yaralanan arkadaşları Muzaffer’i hastaneye götürmüşlerdi. Yaşanan bu olayla ilgili haklarında ‘basit yaralama, birden fazla kişi tarafından birlikte, konutta veya eklentilerinde Beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı yağma, birden fazla kişi ile kendisini tanınmayacak hale koyarak yağma, gece vakti yağma’ suçlarından dava açılan Muzaffer A., Özay S. Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde 2’nci kez hakim karşısına çıktı. Davanın 2’nci celsesine tutuksuz yargılanan İsa E. yine katılmazken, mağdur Metin Ç. katılarak ifade verdi.

“BENİ DARP EDİP PARAMI GASP ETTİLER”

25 Ekim 2015 tarihinde Çakmaklar Mahallesinde yaşanan bu olayla ilgili ifade veren Metin Ç. şunları söyledi; “ Ben Muzafferi daha önceden tanırım. Olay günü Muzaffer A. beni aradı ve akşam beraber alkol alalım dedi. Beni ilk aradığı zaman yanında bayan olduğunu söylemedi. Daha sonra biz Muzaffer ile akşam buluştuk o sıra da Eylül adlı bayan arkadaşı da vardı. Eylül’de daha öncelerden tanıyordum. Biz olay önceki hafta Muzaffer A. ve Eylül ile Seben Göletine gitmiştik. Orada ben bunlara balık ısmarlamıştım. Eylül ile de burada tanımıştık. Olay günü de Muzaffer ve Eylül ile buluştuktan sonra Muzaffer bana bir bayan arkadaşını daha alacağımızı söyledi. Bunun üzerine arabamla muzaffer’in söylediği bayan arkadaşı aldık ve Çakmaklar Mahallesindeki balkon denilen yere gittik. Orada bir iki bardak alkol aldıktan sonra Eylül bize tuvaletinin geldiğini söyledi. Bunun üzerine bizde oturduğumuz yerin etrafı çok kalabalık olduğu için araba binerek daha yukarılara gitmeye karar verdik. Arabayla yukarıları doğru gittikten sonra arabayı park ettim ve eylül arabadan inerek tuvalete gitmek için yanımızdan ayrıldı. O sırada araba park halinde çalışır vaziyetteydi. Biz eylül’lü beklediğimiz sırada siyah renkli bir araba önümüze doğru kırdı. Ben de o arabayı gördükten sonra Muzaffer’e bunların kim olduğunu söyledim. O da ban tanımadığı söyledi. O sırada arabanın kapıları bir anda açıldı. Beni ve Muzaffer’i kafalarına kar maskesi geçirmiş iki kişi arabadan indirerek darp etmeye başladı. İlk olarak beni bir kişi darp ediyordu. Daha sonra Muzaffer’i darp eden kişi de bana vurmaya başladı. Darp ettikleri sırada benim arabamın el frenini indirdiler ve arabam şarampole doğru gitti. Daha sonra bu kar maskeli iki kişi benden para istedi ve sağ arka cebimde bulunan 1200 TL değerindeki para ile ön cebimde bulunan yaklaşık 300 ila 400 TL değerindeki paraları aldılar. Paraları aldıktan sonra Muzaffer bir anda boşluk istifade ederek bana kaçmamı söyledi. Bende bu fırsattan istifade yerden kalkarak şarampole asılı duran arabama binmeye çalıştım ve direk Köroğlu Devlet hastanesine gittim. Hastaneye gittiğim sırada Muzaffer’in telefonun arabada olduğu fark ettim. Zaten Muzaffer’de daha sonra telefonunu sormak için beni aradı. Bende telefonun bende olduğunu ve polis ekiplerine teslim edeceğimi söyledim ve hastaneye geldim. Ayrıca hastaneye gelene kadarda sağ el bileğimin kırıldığını anlamamıştım. Bu olaydan dolayı şu anda sağ el bileği içe ve dışa bükemiyorum. Yeniden ameliyat olma durumum var. Ben sanıklardan şikâyetçiyim ve davaya katılmak istiyorum” dedi. Mağdurun ifadesinden sonra Sanık Muzaffer A. ise, mağdurun anlattıklarının doğru olduğunu ve kendilerine saldıran kar maskeli kişileri tanımadığını söyledi. Dava mağdur Metin Ç.’nin yaralanma derecesinin araştırılması için 28 Haziran tarihine ertelendi.

31 May 2016 - 17:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.