Karacasu Bolu’nun Parlayan Yıldızı Olacak

Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Beydili, MHP’den Ak Partiye neden geçtiğini, Karacasu’nun bu geçişte nelerin değiştiğini, beldenin geleceğini, turizm yatırımları sırasında ne yapacağını ve devam eden yatırımlar konusunu görüştük.

HABER RÖPORTAJ: VOLKAN YILMAZ

Başkan Beydili, Emlak Fiyatları Katladı

Karacasu'da çok şey değişti, adeta Karacasu'yu tekrar dizayn ediyoruz. Karacasu'da birçok yatırım olacaktır. Beldemizde vatandaşımızın %65-70'i tarımla geçiniyor. Beldemizde yaşayan vatandaşlarımız yer satmak istemiyor. Benim düşünceme göre arazi satışlarındaki farklı fiyatların belirleyici olmasının sebebi, Karacasu'ya gelen turizm teşviği konusudur. Beldemizin alacağı turizm teşvikinden dolayı vatandaş topraklarının değerleneceğini düşünüyor ve bu yüzden arazilerini satmak istemiyor. Yatırımcılar geliyorlar yer arıyorlar. Yatırım yapılabilmesi için vatandaşlarımızla bire bir görüşüyoruz. Fakat vatandaşlarımız arazilerini daha fazla paraya satmak istedikleri için yatırımcılar buradan vazgeçerek daha ucuz olan bölgelere yatırım yapma kararı alıyor.

Narven Sınırlarımız İçinde değil

Narven’de büyük bir yatırım hızla devam ediyor. Yapılan yatırım Bolumuzun yüz akı olarak bizleri sevindiriyor. İlk etabı biten büyük yatırımın tamamı bittiğinde 7.500 kişiyi bir günde ağırlayacak. Bu da ister istemez Karacasu halkına katkı verecektir. Narven gibi bir tatil köyünün Karacasu beldesine bağlı olmasını çok isterdim. Narven'i mücavir alan olarak istedik fakat beldemize verilmedi. Verilseydi eğer Narven'den büyük bir gelir elde ederdik ve beldemiz çok iyi bir seviyeye gelirdi. Önemli olan yatırımın yapılmasıdır.

Hamam Çayırında Temel Kazılıyor

127 dönüm arazinin ihalesi sonrası ilgili firma temel kazmaya başladı. Çok detaylı, uzun süre önemli teknik adamlarla yapılan mimari çalışmaları sonrası proje tamamlandı. Hamam çayırında yapılan yatırımın henüz temeli bitmedi, çalışmalar devam ediyor. Buraya 4 kat imarı verdik. Yatırımı ilk etapta Gölcük ile bağlayacak olan teleferik ile ilgili olarak yapılması planlanan projede otel için ruhsat onayını verdik. Teleferik ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yer konusunda sıkıntı yaşıyoruz, çünkü otopark alanı yetersiz geliyor. Şu anda yer arama çalışmalarımız devam ediyor ve onu da çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yatırımın bitmesiyle Karacasu’nun çehresi değişecek. Buna hazır olmalıyız.

FETÖ’den Bir Kişi Açığa Alındı

FETÖ/PDY operasyonunda beldemiz belediyesinde gözaltına alınan bir personelimiz var. Görevden uzaklaştırdık, bize gelen bilgiye göre evrak düzenledik ve komisyona havale ettik. Şu anda tutuklanmadı. Darbe girişiminden sonra beldemiz etkilenmedi, biz görevimize sorunsuz devam ettik. Ayrıca belediye meydanında süren Demokrasi Nöbetine aralıksız olarak katılarak ülkemizin demokrasisine sahip çıkmak istedik. Gideceğimiz başka bir Türkiye yok. Herkes aklını başına almalı ve bu ülkenin birlik bütünlüğünü kimsenin bozamayacağını bilmesi gerektiğinin farkına varmalıdırlar. Hain girişimde dik duran Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve sonrasında ülkesine sahip çıkan tüm vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum.

Karacasu’nun Menfaatleri İçin Ak Partiye Geçtim

Ben ikinci dönem yeniden MHP’den belediye başkanı oldum fakat bir süre önce Ak Partiye geçtim. Ak Partiye geçmemdeki ana amacım Karacsu’nun geleceğidir. İnancım şu ki, Karacasu kesinlikle değişecek. Ak partiye geçtikten sonra Karacasu'nun sorunları, projeler, yatırımlar masaya yatırıldı. Başta İl Başkanımız ve Bolu Belediye Başkanımızla birlikte bütün çalışmalar konuşuldu. Şu ana kadar Karacasu'nun arkasında siyasi bir irade, siyasi bir güç yoktu, artık Beldemizin arkasında siyasi bir güç var. İl Başkanımız Nurettin Doğanay, Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz ve milletvekillerimiz bize her seferinde yanımızda olduklarını dile getirdiler. Karacasu beldesini turizme yakışır bir şekilde hazırlıyoruz. Bunun için biraz zamana ihtiyacımız var elbette. Şu ana kadar vatandaşımızın fikirlerine, düşüncelerine göre hareket ettik ve vatandaşımızı hiç üzmedik. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz. Belirli evlere gittim, kahvehaneleri gezdim ve anketimi kendim yaptım. Ak partiye geçişim de bu şekilde oldu. Ak Partiye geçmemde ki tek amaç beldemizin geleceğidir. Benim tek amacım, beldemizde bir şeyler olsun. Çünkü burası Bolu'nun gözbebeğidir. Bizde beldemizi geliştirebilmek adına her şeyi yaparız. Bu iktidarın gücü ile yapmamız gereken, hep birlikte beldenin sorunları üzerinde duracağız. Bizde kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi iletiyorum.

Burhan Çelik’e Desteğe Hazırım

Burhan Çelik'in yapmış olduğu ve önümüze gelmiş herhangi bir projesi henüz yok. Sayın Burhan Çelik'in su ile ilgili bir çalışması oldu, bundan da bir netice alamadığı için vazgeçildi diye bilgi sahibiyim. Fakat toplumda Burhan Çelik'in proje yaptığı ve bizim ona yardımcı olmadığımıza yönelik söylemler oluştu ama böyle bir şey kesinlikle yok. Burhan Çelik ile görüştüm ve beldemize turizm yatırımı yapacağını dile getirdi. Bende kendisine her zaman gelmesini, çalışmalara başlamasını ve bizim kesinlikle yardımcı olacağımızı söyledim. Ayrıca sadece Burhan Çelik değil yatırımcı kim olursa olsun biz her zaman destek oluyoruz. Çünkü her şey beldemiz içindir.

Palazoğlu Önce Kütahya’yı Bitirmek Zorunda

Muhittin Palazoğlu'nun yapacağı yatırım konusuna gelirsek, kendisi şu anda Kütahya'da yatırım yapmakta ve bu yüzden burada bir çalışmaya başlamadı. Oradaki çalışmaları bittikten sonra burada büyük bir yatırım yapacak diye bekliyorum. Kendisi belediyemizi ziyaret etti ve görüşmelerimiz oldu. Muhittin Bey burada 7 yıldızlı bir otel yapmayı düşünüyor, bizde kendisine sonuna kadar yardımcı olacağız. Muhittin Bey yaklaşık olarak 2 yıl gibi bir süre sonra burada yatırıma başlayacaktır diye düşünüyoruz.

Bolu’ya Bağlanmamız Söz Konusu değil

Beldemizin Bolu'ya dahil olması konusunda Alaaddin Yılmaz ile konuyu görüştük. Eğer ülke genelinde herhangi bir yasa çıkarsa, kanunlaşırsa boynumuz kıldan incedir. Bolu Başkanı Alaaddin Yılmaz ile görüşmemiz sonrasında, Alaaddin Bey böyle bir düşüncesinin olmadığını açıkça söyledi. Üstelik ben Ak Parti'ye geçtikten sonra, beldemizde iki yılda yapacağımız yatırımların hepsini, 6 ay içinde yaptık.

Araç gerecimizi ihtiyacımız kadar aldık. Alaaddin Bey'den bir araba, bir süpürge aldık. Özel İdare'den bir kamyon aldık ve kamyon sayımızı ikiye çıkardık. Belediyeler birliği devreye girerek, Çevre Bakanlığı'ndan vidanjör aldık. Bizim şu an tek acil ihtiyacımız itfaiye aracıdır. Bununla ilgili olarak da gerekli girişimleri yaptık ve milletvekilimiz Ali Ercoşkun'da bu konu ile ilgili çalışmalar yapacağını söyledi. Altyapı ile ilgili bir sorunumuz yok fakat bir elden geçmesi gerekiyor.

İşkurdan 5 eleman çalıştırıyoruz ve eleman sıkıntımız yok. 13 tane memurumuz var. Fakat personel giderlerimiz %57, bunu %40'ın altına düşürmemiz gerekiyor, bu yüzden personel alamıyoruz.

Belediyemizin borcu elbette var ama karşılığı da var. SGK'ya bir miktar borcumuzu yapılandırarak ödüyoruz.

Karacasu Bolu’nun Göz Bebeği Olacak

Karacasu Belde halkı kesinlikle rahat olsun. Ben her zaman işimin başındayım ve Beldemizi her yerde en iyi şekilde temsil ediyorum. Ayrıca artık arkamızda iktidar var. Şu anda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Vatandaşlarımız huzur içinde olsunlar, Karacasu Bolu’nun gözbebeği olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Vatandaşlarımdan destek olmalarını istiyorum ve son olarak diyorum ki, yakın gelecekte Karacasu kimsenin hayal edemeyeceği bir seviyeye gelecektir.

06 Eyl 2016 - 17:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.