“KARARI VATANDAŞ VERDİ, O DA DERSİNİ ALACAK”

Şu anda Bolu Belediyesi’nin gelirinin %40’ından fazlası iller bankasından geliyor. Bu seçimlerin sonucu olarak ekonomik problemlerden dolayı eğer bu gelen pay azalırsa sıkıntı oluşur. İkincisi; karar verici ve dirayetli bir iktidar oluşmazsa, bize destek vermezse bizim bundan etkilenmememiz mümkün değil. Sadece Bolu Belediyesi değil herkes bundan etkilenecek. Peki, bunun kararını kim veriyor? Bu kararı halk verdi. Kimseden şikayet etme hakkımız yok. Öyleyse bundan vatandaş da ders almış olacak. Yani seçimle

“KARARI VATANDAŞ VERDİ, O DA DERSİNİ ALACAK”
Haber albümü için resme tıklayın
7 Haziran’da gerçekleşen milletvekilliği seçimlerinin sonrasında arka arkaya açıklama yapan siyasi partiler hem Bolu’yu hem de ülke genelindeki durumu değerlendirmişlerdi. Dün Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’dan aldığımız özel açıklamada seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede Bolu’yu ilgilendiren çok önemli açıklamalarda bulundu.

ÖZEL HABER: KASIM ŞAHİN – FARUK ÇİDEM

2015 genel seçimleri 10 yıldan fazla süredir tek başına iktidarda olan AKP’nin ilk kez hükümet kuracak milletvekili sayısını bulamaması sebebiyle dış basının dahi gündemine oturdu. Seçimlere ilk defa parti olarak giren ve 80 milletvekili kazanan HDP’nin %10 barajını aşması ise kazananın HDP olduğu görüşünü ortaya attı. MHP’nin oyunu artırması, CHP’nin ise oylarını koruyarak seçimlerden çıkmış olmasını Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile konuştuk.

“ŞAİBESİZ VE ADİL BİR SEÇİM OLDU”

2015 Genel seçimlerinin şaibesiz, herkesin beklentilerini belki de boşa çıkaracak ve adil bir şekilde yapıldığını söyleyen Yılmaz; “Seçim öncesinde Ak Parti’nin kurucusunun diktatör olduğunu, her şeyi kendi istediği gibi yaptığını iddia edenler olmasına rağmen AK Parti sayesinde demokrasinin yerleştiğini, seçimlerden çıkan sonuca herkesin razı olduğunu gösteren bir seçimin olduğu görüldü. Türkiye’de ve Bolu’da %85 oranında seçime katılım olması bizim bu konuda ülkesine sahip çıkan bir demokratik yapıya insanları getirdiğimizi gösteriyor. Bu yüzden onurlu ve gururluyuz” dedi.

“İÇ VE DIŞ MİHRAKLAR AK PARTİ’YE YÜKLENDİ”

Seçimlerden önce bir proje üretildiğini ve seçimlerde bu projenin ortaya konulduğunu dile getiren Başkan Alaaddin Yılmaz; “HDP Genel Başkanı önceden Amerika’ya gitmişti. Türkiye’ye geri dönüşünde seçimlere parti olarak gireceklerini söyledi. Şimdiye kadar HDP takipçisi olan partiler hep bağımsız girmişlerdi seçime. İlk defa parti olarak girdi ve herkesin kendisine destek vereceğini açıklamasıyla %10 barajını aşacağına inanıyordu. Seçim sürecinde CHP, MHP ve HDP birbirlerinin aleyhinde hiçbir şey söylemediler. Bütün siyasi partiler Ak Parti’ye yüklenmişlerdir. Medyanın malum kesimi Ak Parti’ye yüklendi hatta Cumhuriyet Gazetesi gibi bir gazete bile neredeyse teröristleri şirin göstermek için her şeyi yaptılar. Yarın bu yazdıklarını önlerine koyduklarında utanacakları yada sevinecekleri bir olaya sebep olmuşlardır. Amerika ve Avrupa gibi dış ve iç mihraklar Tayyip beyi yok etmek için el birliği ettiler ancak bir partinin oyunu %5 düşürmüşler, o düşürdükleri oyu da HDP’ye katabilmişlerdir. Demokrasimizi manipüle edebileceğini sanan kesimlerin ancak %5’lik bir etkileri olduğunu gördük bu seçimlerde. Seçimlerde müthiş bir başarı kazandıklarını gören gruplara baktığımızda; ana muhalefet partisi CHP 1 puan bile çıkamıyorsa, kim yenilmiş bu seçimde?” şeklinde konuştu.

“YIPRANMAK DOĞALDIR”

“13 yıllık bir iktidarın yıpranması gayet doğaldır. MHP bir umut vaat edecek bir yapı içerisinde olamıyorsa yani geçmişte de şunu söyledik; “Türkiye’de iktidar var muhalefet yok.” Şu an iktidar da yok muhalefet de yok. Ak Parti yok oldu, bitti söylentilerine karşın, partimiz hala iki muhalefet partisinin aldığı oyun toplamı kadar oy almıştır. Bu yenilgi kimin yenilgisi bakılması lazım.”

“SEÇİMLERİN BAZI SONUÇLARI VAR”

“Bu işin siyasi sonuçları var. Bu sonuçtan dolayı inşallah önümüzdeki dönemde krize dönüşmez ve ülkemiz zarar görmez. İkinci olarak idari sonuçları var. Tek başına iktidarda olduğumuz dönemde bile zor işleyen bürokrasi şu an önümüzdeki dönemeçte imza atmamak için, işleri sıkıntıya sokmak için değil ama risk almamak için bütün işlerin tıkanmasına sebep olacaktır. Bir de bu işin ekonomik boyutları olacaktır. Ekonomik boyutlar anlamında her kurum her şahıs her ticari işletme bir yıl sonra yada 3 yıl sonra gibi hedefler yaparken, şu an artık günü nasıl kurtarabiliriz hedefine gitmek durumunda kalacaklardır. Bu konuda Bolu Belediyesi de iller bankasından gelen paylar gelmediğinde nasıl ayakta kalabilirim diye çalışmalar başlatmıştır. Biz bu istikrarlı dönemin iki dönem daha devam etmesini istiyorduk. Bunu Ak Parti için değil ülkemiz için arzu ediyorduk. Bu seçimlerle birlikte hemen önüne geçilen bir durum oldu. Bunun kararını da tabii ki halkımız verdi. Bu yüzden Ak Parti niçin 5 puan geri gittiğinin hesabını yapmak zorunda. Ne gibi hatalar yaptığını müzakere etmek durumunda. Muhalefet partileri de niçin bir adım ileri gidemediklerinin hesabını yapmalı. HDP kendisine gelen oyların kendi oyları olmadığını biliyor. Türkiye genelinde Ak Parti’den başka ülkenin umudu olan bir parti gözükmüyor. Meselenin Türkiye’mi yoksa parti mi olduğunu düşünürsek, partiler gelip geçicidir önemli olan ülkemizin geleceğidir. Bu seçim sonuçlarından ülkemiz sarsıntı geçirmiştir. Bu sarsıntıdan herkes nasibini alacaktır. Ben ülkemin daha fazla sıkıntı çekmeyecek şekilde ders alarak önüne bakmasını temenni ediyorum.

“ŞOVMENLER UNUTULU GİDER...”

“Tanju Özcan bir dönem milletvekili oldu, Bolu’ya kazandırdığı bir şey olmadı. 20 dönem daha olsa ne değişir. Eğer Bolu’ya ve ülkeye bir şey katmadıysa hiçbir önemi yok. Türkiye’de şamata yapan adamdan çok var. Yıllar sonra Tanju’nun ismini kim bilecek. Ama Alaaddin Yılmaz bir çivi çaktığında adı unutulmaz. Önemli olan hatırlanabilmek. Şovmenler unutulur giderler. Türkiye’nin çivi üstüne çivi çakacak adama ihtiyacı var.”


09 Haz 2015 - 18:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

08

ESNAF - alaattin yılmaz kendi açısından bazı konularda doğru söylüyor,ancak unutmasınki nasıl bu halk, muhtar bile olamaz dedikleri uzun adamı herşeye rağmen inanmış ve cumhur başkanlığı olan en üst makama kadar yükseltmiştir,aynı halk kendinden kaynaklanan bazı hatalarından ve çoğunlukla yerelde sizin gibi inatçı ve tek adam olma hevesi, halka rağmen verilen yanlış kararlar neticesinde verdiği emanetin bir kısmını ikaz olarak geri almıştır. ceremesinide çeker ama dersini de verir, bunlar olağan normal şeylerdir. normal olmayan ak partinin 13 sene tc halkını uyutup 14 tane il yani uğrunda binlerce şehit verilen güney doğuyu pkk mensuplarına teslim etmesidir. bu millet size inanmıştı.seçim akşamı türkiye haritasını görünce ne hissettiniz? sen tutmuş ekonomik sıkıntıdan bahsediyorsun. tarih sizleri vatanı bölenler diye anacak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 18:28
07

demir - düne kadar çiviyi kendi inşaatına çakamıyordu şimdi kalkmış çakmaktan bahsediyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 18:28
06

CANER O. - si̇z vatandaşin sesi̇ni̇ di̇nleyeceği̇ni̇ze hala r.typ gi̇bi̇ maval okuyup durmayiniz.onun sesi̇ni̇ vatandaşlar oylari i̇le kesti̇ler.bi̇r seçi̇mde de si̇zi̇n sesi̇ni̇z kesi̇lecekti̇r bunu hatirlatmak i̇steri̇m.i̇sti̇kamet belli̇ddi̇r.tecelli̇ eden le i̇yi̇ geçi̇nmeni̇n yolunu bulaarak bolu yu yönetmeye kararli i̇seni̇z böyle düşünerek hareket etmeli̇si̇ni̇z.si̇zde fazlasi i̇le yibrandiniz.artik yeni̇ ki̇şi̇ler,yeni̇ parti̇ler,i̇ştahla yapabi̇lecekleri̇ni̇ ortaya koyabi̇li̇rler.bolu da sadece si̇z yoksunuz.nedense halaa ayni r.typ gi̇bi̇ azarlamayi tepeden bakmayi üslup hali̇ne geti̇rdi̇ği̇ni̇ sözleri̇ni̇zden belli̇ oluyor.bi̇razdaha i̇nsancil makul düşünen bi̇ri̇si̇ olmak varken neden böyle haki̇mi̇yet şekli̇,aslinda oradaki̇ seçmen si̇zede dersi̇ni̇zi̇ vermesi̇ lazimdi! ama gelen seçi̇mlerde si̇zde almaniz gereken dersi̇ alacağinizdan hi̇ç kuşkunuz olmasin.bolu daki̇ tek mi̇llet veki̇li̇kadar olamadilar si̇zi̇n akp li̇ler.i̇n mi̇di̇r ci̇n mi̇di̇r belli̇deği̇ller.bu düşünce yapilari

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 18:28
05

tanerkkk - sende bi ders alsanda şu cici taksi kavşağını bi düzeltsen be başkan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 18:28
04

Vatandaş Alaattin - i̇nsanları böyle aşağılamaya devam edin. siz yıllarca yediniz, yuttunuz, palazlandınız. oğullarınız ve akrabalarınız semirdi. i̇şinize gelince sandığa saygı, işinize gelince dersini alacak. siz sonunuzun ne olacağınız göreceksiniz inşaallah. :))))

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 18:28
03

Erdal eren - alattin yılmaz bolu seni boluya yaşattığın eziyetlerle ve türkiyenin en berbat şehri boluyu yarattığın için unutmayacak. sen tanjunun tırnağı olamazsın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 18:28
01

m.k - işte aynı tehtid dili...efendim göreceksiniz her hizmet duracak buda sizin karneniz......embesil sen hizmet için geldin bize ders vermek için değil......sen halkın iradesine uyacaksın,halk seninkine değil.......çıkmış aba altından sopa gösteriyor....seni değiştirir bu halk ,sokağa çıkmaya yüzünde olmaz...bırakın bu biz ne diyorsak o ayaklarını da ,halkın işçisi olduğunuzu hatırlayın...patron si̇z deği̇lsi̇ni̇z....patron halktir...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 18:28