Kavşaklarda kırmızı ışık uygulaması var

İlimizde Devlet Karayolu üzerinde bulunan ışıklı kavşaklara da rutin olarak uygulanmaya başlanan kırmızı ışık ihlali kontrolleri sonuç vermeye başladı. Bir ayda 150 araca kırmızı ışık ihlalinden ceza kesildi.

Haber: Gönül Olutürk

Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesine bağlı ekiplerce her gün rutin olarak ilimiz genelinde bulunan ışıklı kavşaklarda yapılan kırmızı ışık ihlali uygulamaları sonucu 150’nin üzerinde araca trafik cezası kesildi. Kesilen cezaların toplam tutarının 35 bin liranın üzerinde olduğu belirtildi. 1 Ocak 2018’de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yeni trafik cezaları yönetmeliğinde 2018 yılında kırmızı ışıkta geçmenin cezası geçen yıla göre % 15 daha fazla miktarda uygulanmaya başladı. Maliye Bakanlığınca belirlenen yeniden değerleme oranına göre yüzde 14,47 zamlı olan yeni kırmızı ışıkta geçmenin cezası 1 Ocak 2018'den itibaren 235 lira olarak kesilmeye başlandı. Her gün ilimizde iki farklı kavşakta rutin kırmızı ışık ihlali uygulaması yapan trafik ekipleri uygulamanın devamlı süreceğini belirtti.

Son yapılan rutin denetimlerle birlikte ilimizde kırmızı ışık ihlallerinin hızla azaldığı ve kırmızı ışık ihlali sonucu yaşanan kazalarda da sayısal anlamda düşüş olduğu belirtildi. Trafik kurallarında en çok ihlal edilen kural olan kırmızı ışık ihlallerinin önüne geçilmesinde uygulamaların büyük yararı olduğu öğrenildi.

05 Nis 2018 - 10:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.