Kaya; “Halka Hizmet, Hakka Hizmettir anlayışıyla aday adayı oldum“

Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyelisi Doç Dr. Ferudun Kaya görevinden istifa ederek AKP İl Binasında düzenlenen basın toplantısı ile Milletvekili aday adayı olmak için hazırladığı dosyayı AKP İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek'e sunarak aday adayı oldu.

Haber: Semih BAYKAL


Doç. Dr. Ferudun Kaya basın toplantısında ilk olarak kendinden bahsederek şunları söyledi; " Bolu Paşaköy nüfusuna kayıtlıyım, Tepecik mahallesinde çocukluğumu, Karaçayır mahallesinde gençliğimi geçirdim. Şimdi ise Borazanlar mahallesinde ikamet etmekteyim. Mudurnu doğumluyum, eşimin annesi Geredeli, kayınpederim Kıbrısçıklı, Annemin dedesi ise Seben’den evlatlık alınmıştır. Başka bir ifade ile Boluluyum. Sırasıyla Cumhuriyet İlkokulu, 50. Yıl Ortaokulu ve Bolu Lisesinde öğrenim gördüm. Yüksek öğrenimine Hacettepe Üniversitesi işletme önlisansı ile başlayan Kaya, 1995 yılında lisans öğrenimini Bolu’da AİBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme bölümünde tamamladı. AİBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans öğrenimine başlayan Kaya, işletme bilim uzmanı unvanını aldı. Doktora eğitimini ise 2008 yılında finans ve bankacılık bilim dalında tamamladı. Üniversitelerarası Kurul tarafından 2014 yılında finans bilim dalında doçentlik unvanı alarak eğitim basamaklarını tamamladı. Doğduğum, doyduğum Bolu’ya vefa borcum vardır. Bu borcu ödeyebilmek için Bolumuzda Abant İzzet Baysal Üniversitesinde görev yapıyorum. İnşallah terimin son damlasına kadar da çalışmaya gayret edeceğim. Bu kutlu yolda millete hizmet için gönül vermiş dava arkadaşlarımın arasında bugün “Fatiha” diyorum ve başlangıç yapıyorum.Adalet ve Kalkınma hareketinde bir yapı taşı olabilmek için bende varım diyorum. Herkesin makam değil, sorumluluk bilinciyle bu demokrasi yürüyüşünde üzerine düşen görevi yapmasıyla, Türkiye gelecekte dünyanın lider ülkeleri arasında yerini alacaktır" diye söyledi.

"YENİ ANAYASA İÇİN ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI DİYORUM"

2002 yılından bu güne her alanda gösterilen başarıların, Yeni Türkiye anlayışıyla daha da ileriye gideceğine inancının tam olduğunu ifade eden Kaya; "Yeni Türkiye için yeni anayasa, Yeni anayasa için şimdi değişim zamanı diyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kurulan AK Parti hareketin Türkiye’ye çok büyük katkıları olmuştur. Bunların başında siyasal istikrar gelir. Siyasal istikrar finansal istikrarı getirmiştir. Finansal istikrar ise daha fazla iş daha fazla ekmek getirmiştir. İşte istikrar için istihdam azalmaması ve istikrarın bozulmaması için Sayın Cumhurbaşkanımız Yeni Türkiye için Yeni Anayasa demektedir. 2015 seçimlerinde milletimizden yetki istemektedir. 400 milletvekili istemektedir. Bolu’nun payı ise 3 milletvekilidir. Bunun için 7 gün 24 saat çalışmak zorundayız. “Halka Hizmet, Hakka Hizmettir” anlayışıyla, AK Parti’nin emrinde ve Bolu İl Teşkilatının bünyesinde bir birey olarak hizmet edebilmek amacıyla; memleketim Bolu’dan, AK Parti’den milletvekili adayı olabilmek için görevimden istifa etmiş bulunmaktayım" diye ifade etti.

"MİLLETVEKİLİ OLURSAM BOLU'NUN TÜM SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN TÜM GÜCÜMLE ÇALIŞACAĞIM"

Milletvekili olursa Bolu'nun yaşadığı tüm sorunları çözmek için tüm gücüyle çalışacağını açıklayan Kaya; " 17 yıllık öğretim üyeliği mesleğimde çeşitli görevlerde bulundum. "Eğer, Cenab-ı Allah bana; TBMM’de de Aziz Milletime ve Bolulu hemşerilerimize hizmet etme şerefini nasip ederse; yerelde ilimizin eğitim sorunları başta olmak üzere sağlık, ulaşım gibi genelde ise turizm gelirlerinin artırılması, memleket meselesi olan mesleki eğitim sorunu üzerinde yaptığım çalışmaları Aziz Milletimizin hizmetine sunmaya çalışacağım" Yeni yatırımlar, yeni adliye binası, yeni hastane için şimdi değişim zamanı diyorum. Ülkemiz 12 yıllık AK Parti iktidarında çok büyümüştür. Bu büyümeden Bolumuzun daha fazla payı alabilmesi için şimdi değişim zamanı diyorum. Bolu Belediyesinin kente gerçekleştirmeye çalıştığı değişime tüm gücümle katkı vererek, bu değişimi tüm ilçelerimizde gerçekleştireceğiz. En önemlisi de; saygıdeğer büyüğümüz İzzet Baysal’ın emaneti olan Üniversitemizin ve Bolu’muzun gelişim bayrağını zirveye taşımak için tüm gücüm ile çalışacağıma taahhüt ediyorum" diye açıkladı.

20 Şub 2015 - 18:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

recep engin - Değerli feridun kaya bana göre gerçek bir bolulu aday akademisyen kimliği ile ve dört dört lük bolulu olması haliyle birinci sıra adayı olmalı yolun açık olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Şubat 18:36