Kent konseyinden bir ilk

Bolu da bulunan Kent Konseyi, Başkan Nadir Garipoğlu ile birlikte yürütme kurulu CHP İl binasına gelerek CHP Belediye Meclis üyelerine ziyarette bulundu. Böylece bir ilke imza atan kent konseyi ilk kez CHP Belediye Meclis üyelerini ziyaret etmiş oldu.

Haber: Semih BAYKAL

Yapılan ziyarette ilk önce Kent Konseyi hakkında bilgiler veren Başkan Nadir Garipoğlu; "Şimdi bizim gayemiz şu önce Kent Konseyi Bolu da yeteri kadar tanıtılmamış dolaysıyla biz de bunu herkese tanıtmak istiyoruz. Kent konseyi iller için çok önemli bir kurum, çok geniş tabanlı bir kurum ve mensup olduğu illerde iyi çalıştığı zaman çok şeyler katacağını görüyoruz. Kent konseyi seçilenlerin seçtiği Başkanla birlikte 14 kişinin yürütme kurulunu oluşturduğu Mahalli seçimlerden 3 ay sonra seçiminin yapılıp kurulması mecburi olan konseylerdir" dedi.

"FAALİYETLERİMİZİ 4. KATEGORİYE GİRİP GÖSTERMEK İSTİYORUZ"

İki hafta önce Yalova da bütün illerde kurulan kent konseylerinin katıldığı bir toplantı olduğunu bu toplantı 4 kategorinin belirlendiğini söyleyen Garipoğlu, Kent Konseyi olarak kendilerinin 4. kategoride yer alan sayıları az olmakla beraber Belediye ile ilişkilerini koparmadan, Belediye Meclisleriyle iyi ilişkiler kurup, Kendilerinin kanun ve yönetmelik çerçevesinde kendilerine verilen yetkilerle, kendilerine ayrılan sorumlulukla hemşerilik bilinciyle çalışan Kent Konseyleri içerisinde yer alarak faaliyetlerini yürütmek istediklerini söyledi.

Yalova da yapılan toplantıyla ilgili bilgiler veren Garipoğlu; İki hafta önce Yalova da bütün illerde kurulan kent konseylerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. Bu yapılan toplantılar da Kent Konseylerini 4 kategoriye ayırmışlar. Bu kategorilerin birincisi Konseyler Belediyenin bir departmanı gibi çalışacak, tabi bu ne kadar faydalı olur bilinmez ama bence hiç faydalı olmaz. çünkü ister istemez siyasete bulaşmış oluyor. İkincisi Belediyenin boş bıraktığı alanlar da çalışanlar, bunlar gezi, organizasyon tertiplemek gibi mesela bizim önemli günlerimiz olan Köroğlu gibi bu çerçevede çalışanlar. Üçüncüsü tam bir aktris Belediyeyle ters düşmüş, kavgalı bir konsey var. Bu sefer de o zaman bizim direk önerilerimiz Belediye Meclise gideceği için ipleri koparıyorlar bu yüzden hiç faydalı olamayan konseyler bulunuyor. Bunların hepsi madde madde var. Son olarak dördüncü sayıları az olmakla beraber Belediye ile ilişkilerini koparmadan, Belediye Meclisleriyle iyi ilişkiler kurup, Kendilerinin kanun ve yönetmelik çerçevesinde kendilerine verilen yetkilerle, kendilerine ayrılan sorumlulukla hemşerilik bilinciyle çalışan Kent Konseyleri var. Dolaysıyla bizde dördüncü kategoriye girmek ve faaliyetlerimizi orada göstermek istiyoruz" diye ifade etti.

Son olarak Garipoğlu; "Bizde bu çalışmalara başlarken öncelikle arkadaşlarımızla Kent konseyini tanıyalım tanıtalım dedik. Ondan sonra Belediye Meclisinin temsilcileri olan partileri ziyaret edelim dedik. Çünkü bizim bir öneri getirdiğimiz zaman veya onların Meclisten ziyade ya bu da sivil toplum örgütleriyle tartışılsın diyip bize pas edeceğiz şeyleri alıp tartışıp Belediye Meclisine getirmek. Dolayısıyla bu çalışmalar sımsıcak bir ilişki içerisinde yürümesi açısından Valiyi, Belediye Başkanını ve siyasi partileri ziyaret ediyoruz" dedi.

"SİYASİ PARTİLERDEN DE BİRER TEMSİLCİNİN OLMASI GEREKİYOR"

Başkan garip oğlundan sonra konuşan CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Mustafa Aksoy Kent Konseyinde siyasi partilerden de bir üyenin bulması gerektiğini söyleyerek şunları belirtti; " Öncelikle bizi ziyaret etmek istediğiniz için, bu düşünceye sahip olduğunuz için teşekkür ediyorum. Tahmin ediyorum Kent konseyi kurulalı 12 yıl oldu. toplantılarına katılmıştım ama daha sonra katılamadık. Biz kent konseyini kim nasıl seç kimlerden seçer onu dahi bilmiyoruz. Ama Bolu da faaliyet gösteren Kent konseyin de siyasi partilerden de birer temsilcinin olması gerektiğini düşünüyorum. ama görüyorum ki şu an ki üyeleriniz içerisinde siyasi yönü olan bir arkadaşımız yok" diye belirtti.

"BOLU'DAKİ YÖNETİCİ MODELİNİN TARZI BUNA UYGUN DEĞİL"

Kent Konseyinin 4. kategoride yer almak istemelerini değerlendiren Aksoy; " Kent konseyinin almış olduğu kararlarının yaptırım gücünün olmaması Kent Konseyini bir oyalama grubu gibi kurulmuş gibi algılıyorum. Sizin 4. kategoride olma isteğiniz çok güzel, çok samimi, çokta doğru ama Bolu da bunu yapabilmeniz biraz zor. Çünkü Bolu'daki yönetici modelinin tarzı buna uygun değil. Biz Belediye Meclisini 11 üye ile temsil eden bir grubuz bizim bile almış olduğumuz veya önermiş olduğumuz kararlara dahi saygı duymayan bir yönetimle sizin bunu başarmanız çok zor. Dolayısıyla size kolaylıklar diliyorum ve inşallah başarırsınız. Biz de size elimizden gelen tüm desteği verebileceğimize söz veriyorum" diye değerlendirdi.

19 Kas 2014 - 18:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.