Kent Meydanı projesinin ayrıntıları belli oldu

Bolu belediye başkanı Alaaddin Yılmaz Kent Meydanı projesinin Bolu tarihinin en önemli projelerinden biri olduğunu söyleyerek “Bu meydanı 131.000 m2’lik bir yapı olarak düşünüyoruz. Bugün 19 bin metrekare...

Bolu belediye başkanı Alaaddin Yılmaz Kent Meydanı projesinin Bolu tarihinin en önemli projelerinden biri olduğunu söyleyerek “Bu meydanı 131.000 m2’lik bir yapı olarak düşünüyoruz. Bugün 19 bin metrekare ile başladığımız kent meydanı önümüzdeki dönemde 131 bin metrekareye çıkacak.” Şeklinde konuştu.

Bolu belediye başkanı Alaaddin Yılmaz Kent Meydanı projesiyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından basın mensuplarına Kent Meydanı projesi ve bu projenin içerisinde yer alan yapılarla ilgili üç boyutlu çizimler üzerinden geniş bilgiler verildi. Başkan Yılmaz görsel bir sunum eşliğinde gerçekleştirdiği toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Toplantısında çalışmalara başlanılan Kent Meydanı projesi hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Başkan Yılmaz, “ Hayalimizdeki Kent Meydanı’nı oluşturmak için çalışmalara başladık. Bu çalışmalarda da şu ana kadar epey bir mesafe kaydettiğimizi söyleyebilirim. Bu meydanı 131.000 m2’lik bir yapı olarak düşünüyoruz. Amacımız şehrimize modern bir meydan kazandırmak. Bolu Allah’ın doğal güzellikleri doyasıya bahşettiği bir yapıya sahip. İnsan yapısı da o doğadan etkilenen bir yapıya sahip ki bu insan yapısını başka illerde bulmak mümkün değil. Bu kadar güzel doğanın güzel insanlarına hizmetkâr olmakta bizim görevimiz. Biz görevde kaldığımız süre içerisinde yapabildiklerimizi yapmaya gayret edeceğiz, bizden sonra gelenlerde bir şeyler yapacaklar ve neticede Bolu ve insanımız bir şeyler kazandığı gibi marka bir kent haline dönüşeceğiz” dedi.

Bolu yaşanabilir kentler arasında hak ettiği yeri almalıdır

Bolu Belediyesi olarak bu güne kadar Türkiye’de birçok ilke imza attıklarını, hedeflerinin ise dünyadaki ilklere imza atmak olduğunu vurgulayarak konuşmasını sürdüren Başkan Yılmaz, “ Türkiye’de ki ilkleri artık bir başarı olarak görmüyoruz, yönümüzü dünyaya çevirdik ve dünyada ki ilkleri gerçekleştirmek için çaba sarf ediyoruz. Artık gelinen nokta itibarıyla dünyada artık neler yapılıyor izleyebiliyoruz. Bu avantajı da iyi değerlendirmek durumdayız. Bu kapsamda biz Bolu Belediyesi yönetimi olarak şu ana kadar olan birikimimizi şehre yansıtmaya çalışıyoruz. Bu çalışmaları yaparken de herkesin fikrini almaya çalışıyoruz, bu konularla ilgili istişareler yapıyoruz ve son şeklini kararlaştırdıktan sonra bu çalışmalara başlıyoruz. Karar verdikten sonrada rüzgara göre hareket etmiyoruz. Verdiğimiz kararın arkasında dik durduğumuz içinde kimilerine göre doğru, kimilerine göre de yanlış yapıyoruz. Herkese ve her düşünceye de saygımız var. Asıl amacımızda Bolu’yu gelecekte yaşanabilir kentler arasında hak ettiği yeri almasını sağlamak” diye konuştu.

“Geleceği düşünmek boynumuzun borcu”

Dünyada ki diğer meydanlardan da örnekler vererek konuşmasını sürdüren Başkan Yılmaz, “ Bizim burada yaptığımız bir zihniyet dönüşümüdür. Sadece bugünü düşünmüyoruz. Gelecek nesilleri çocuklarımızı da düşünmeliyiz. Onlara muhteşem doğasının yanında, altyapısıyla da gurur duyacakları bir şehir bırakabilmeliyiz. Bolu için ortak akılda buluşulması, şehre değer katan projelere sahip çıkılması gerekiyor. Kent meydanı da bu yolda Bolu için düşündüğümüz projelerden biri. Bu meydan, şehirle bütünleşmiş, şehrin kimliğini, varlığını hissettiğimiz bir yer olacak. Unutmayalım, bir şehri ‘’şehir yapan’’ en önemli unsurlardan biri meydanlarıdır. Meydanlar kentin kimliğini ve kişiliğini ortaya koyar, dünyada kentler meydanları ile anılır. Örnek verecek olursak, Mısır’da Tahrir, Pekin’de Tiananman, Londra’da Trafalgar, Newyork’ta Times, Paris’te Concorde meydanları. Ülkemizde ise ilk akla gelenler İstanbul’da Taksim, Sultanahmet ve Beyazıt, Ankara’da Kızılay, İzmir’de Konak Meydanı gibi hafızalarımıza kazınmış olan meydanlar o kentin kimliği olmuşlardır” dedi.

Kent meydanı önümüzdeki dönemde

131 bin metrekareye çıkacak

Toplantıda Kent Meydanı’nın içerisinde yer alacak olan yapılarla ilgilide basın mensuplarına bilgiler veren Yılmaz, “Bolu’yu doğasıyla bütünleşmiş, özüne sahip çıkan ama aynı zamanda modern bir kent yapma hedefindeyiz. Buradan yola çıkarak, dünyanın en yaşanılabilir kentleri arasına sokmaya çalıştığımız Bolu için uluslararası ölçekte bir meydan ortaya koyuyoruz. Bugün 19 bin metrekare ile başladığımız kent meydanı önümüzdeki dönemde 131 bin metrekareye çıkacak. Burada ufkumuzu ortaya koyuyoruz. Meydan bittiğinde, Pekin’deki Tienanman meydanının üçte biri büyüklüğünde olacak. Yaklaşık 300 bin kişiyi alabilecek. Yani ilçelerle birlikte tüm Bolu burada buluşabilecek. Şehrin kalbinde vatandaşlarımıza nefes alabilecekleri yeni bir ortam daha oluşturacağız. Kent meydanında çalışmalar 19 bin metrekare alan üzerinde yapılacak. Ardından, adliye, askeri lojmanlar, kadın doğum hastanesi ve meteorolojinin katılımı ile meydan 131 bin metrekareye yani uluslararası ölçeğe kavuşacak. Alan üzerinde yürüyüş yolları, bitkisel peyzaj, süs havuzları yapılacak. meydanda, wc, kafe, büfe, sergi salonu ve çalışma atölyesi gibi rekreasyon yapıları düzenlenecek. Alanda, mevcut ağaçlar korunacak, ayrıca yeni ağaçlar ve mevsimlik çiçekler dikilecek. Yine kent mobilyaları ve aydınlatma direkleri de yenilenecek. Renkli granit ve baskı beton olacak yürüyüş yolları İzzet Baysal Caddesi ile bütünleşecek. Atatürk anıtı önüne 1 adet su oyunları havuzu, İzzet Baysal Caddesi ile Kent Meydanı birleşiminde 1 adet süs havuzu yapılacak” diye konuştu.

19 Mar 2013 - 21:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.