Kıbrıscık’ta 2016 yılı ORKÖY çalışmalarına başlandı

Kıbrıscık Orman İşletme Müdürlüğü 2016 yılı ORKÖY faaliyetleri kapsamında Süt Koyunculuğu kredisinden faydalanmak isteyenler için çalışmalara başlandı.

Kıbrıscık’ta 2016 yılı ORKÖY çalışmalarına başlandı
Haber albümü için resme tıklayın

Kıbrıscık Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında bulunan Kıbrıscık Şefliğine bağlı Kılkara, Köseler ve Kuzca köyleri ile Çökeren Şefliğine bağlı Yazıca köyü ve Serke şefliğine bağlı Karacaören köyü Süt Koyunculuğu Kredileri için 2016 yılı Orköy çalışma programına alındı.

İşletme Müdürü Metin Akbaş’ın başkanlığında, Kıbrıscık İşletme Şefi Nihat Bozoğlu, Çökeren İşletme Şefi İbrahim Meşe, Serke İşletme Şefi Onur Samet Pektaş, Orman Mühendisi Fatih Hakyemez ile orman muhafaza memurları İsmail Hitit, Akif Sancaktar ve Gökhan Özer’den oluşan komisyon tarafından, 02.02.2016 tarihinde programdaki köylerden Kıbrıscık İlçesine bağlı Köseler ve Yazıca Köylerine, 03.02.2016 tarihinde Kılkara Köyüne, 04.02.2016 tarihinde ise Kuzca Köyünde verilecek olan toplam 13 ünite Süt Koyunculuğu kredisinden faydalanmak isteyen köy halkına konu hakkında bilgi edinilmesi ve kredi kullanmak isteyenlerin tespit edilmesi işlemleri için toplantı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıda verilecek olan kredinin kimler tarafından kullanılabileceği, yapılacak olan iş ve işlemlerin nasıl yürütüleceği, kredilerin geri ödemesinin nasıl ve hangi zamanlarda olacağı, kredi geri ödemesi yapılamadığı durumlarda karşılaşılacak olan sorunlarla ilgili ayrıntılı bilgiler verildi.

Yapılan bilgilendirmenin ardından kredi kullanmak isteyenlerin tespiti çalışmalarına geçildi. Daha sonraki aşamada ise hak sahipliği için müracaatta bulunan şahısların o köye dağıtılacak toplam ünite âdetinden fazla olduğu durumlarda kura usulü ile asil ve yedek listelerin belirleneceği anlatıldı. Toplam 13 ünite süt koyunculuğu kredisinden faydalanmak isteyen hak sahiplerine ünite başına 28000,00-TL olmak üzere toplam 364000,00-TL kredinin kullandırılarak yöredeki köylerin ekonomik yönden kalkınmaları için maddi yönden fayda sağlayacağının önemi vurgulandı.

Hazırlanacak olan kredi tahsis onaylarının Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından onaylanmasına müteakip kredi kullandırma sürecinin devam edeceği belirtildi. Süt Koyunculuğu kredisinin 1 yıl ödemesiz olduğu ve sonraki 4 yılda eşit taksitler halinde ve yılda bir kez faizsiz olarak gerçekleştirileceği ifade edildi. HABER MERKEZİ

09 Şub 2016 - 16:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.