Kıbrıscık’ta üretim, ağaç kesme boylama, standardizasyon ve iş sağlığı güvenliği tatbikatı

Kıbrıscık Orman İşletme Müdürü Metin Akbaş, Seben Orman İşletme Müdürü İbrahim Kantar İşletme Pazarlama Şube Müdürlüğü Mühendisi Özkan Yavuz ve şubede görevli diğer teknik elamanlar, her iki işletmede görev yapan işletme şefleri, muhafaza memurları ile birlikte Kıbrıscık’ta üretim işlerinde çalışan kooperatif başkanları ve kooperatif üyeleri ile orman köylüsü şahısların katılımıyla üretim çalışmaları hakkında kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı ve diğer iş güvenliği konularını içeren eğitim tatbikatı ya

Haber: Semih BAYKAL

Kıbrıscık Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Serke Orman İşletme Şefliği 40 nolu bakım bölmesinde yapıldı. İki bölümle gerçekleştirilen eğitimin birinci kısmında Serke Orman İşletme Şefliği 40 nolu bakım bölmesinde doğru ağaç kesme teknikleri, ağaçların nasıl boylanacağı ve değerlendirileceği konuları ile 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre uyulması gereken hususlar İşletme Şefleri; Nihat Bozoğlu ve Onur Samet Pektaş tarafından anlatılarak tatbiki uygulamalı olarak gösterildi, uygulamada karşılaşılan sorunların katılımcılar tarafından dile getirilip karşılıklı olarak değerlendirilmesinin ardından eğitimin birinci kısmının sonuna gelindi.

Öğleden sonra Karadoğan Orman Emvali Satış Deposunda devam eden eğitimin ikinci kısmında İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurlarına boylama ve mesaha, harf çekici kullanımı, standardizasyon, ölçüm ve tasnif işlerinde dikkat edilmesi gereken diğer hususlar anlatılarak; özellikle tomruk-kâğıtlık odun ayrımının görevli memurlar tarafından üretimin başlangıcından sonraki her safahatta çok iyi yapılması gerektiği hususu vurgulandı.

Eğitimin sonunda işletme Müdürü Metin Akbaş, İşletme Müdürü İbrahim Kantar, Şube Mühendisi Özkan Yavuz ve İşletme Şeflerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.

2016 yılında programların iş termin planında yer alan takvime uygun olarak gerçekleştirilmesi için tüm tedbirlerin bir an önce alınması ve uygulamaya geçirilmesi talimatının ardından kazasız bir yıl geçirilmesi temennisiyle eğitime sona verildi.

21 Mar 2016 - 18:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.