Kimse heveslenmesin CHP gümbür gümbür geliyor…

CHP Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Eda Bayraktar, CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim beyannamesinde açıkladığı asgari ücret 1500 TL olacak açıklamalarına bazı kesimlerin manipule etmeye kalkıştığını belirterek, “Bunlar proje üretmiyor diye seçmenin algısını manipule edenler argümanlarını dün ‘CHP bunları yapamaz!’ olarak değiştirdi. Yani telaşa kapılarak algı yönetimine devam! Ama kimse heveslenmesin CHP çok güçlü geliyor!” diye konuştu.

Haber: Okay ÖZCAN

Bayraktar, konu hakkında açıklamalarını şöyle sürdürdü; Dün genel başkan seçim bildirgemizi okurken Türkiye heyecanla onu dinliyordu. Türkiye'nin önümüzdeki dört yılda nasıl bir Türkiye olacağını tane tane anlattı, açıkladı. CHP asgari ücretin 1500 lira olacağının sözünü verdi. Bu, asgari ücretle geçinenin evine neredeyse iki katı para girecek demek. Hayat standartlarının da aynı oranda artması anlamına geliyor. En düşük emekli maaşı da 1500 lira olacak. Emeklilere dini bayramlarda ikramiye verilecek ki bayramlarımız gerçek manada bayram olsun. Aile sigortasından bahsetmeye lüzum var mı bilmiyorum. Bu bizim mevcut projemiz zaten. Türkiye'de 720 liradan az geliri olan aile kalmayacak, kadın kocasına bağımlı olmayacak çünkü aile sigortası kapsamında aileye verilen para doğrudan kadının hesabına yatırılacak. Kadına, engellilere -hatta bazı kronik hastalara da 'engelli' statüsünde- minimum 400 lira sosyal destek sağlanacak. Üç ayda bir 300 lira alan yaşlılarımız 900 lira alacak, yani o 300 lirayı üç ayda değil bir ayda almış olacak. Kadına verilecek annelik desteği gebelikten itibaren başlayacak. Bu gebelik süresince çocuğa hazırlanacak iyi bir yaşam alanı anlamına geliyor.

CHP her zaman emekçinin yanında durdu, durmaya da devam edecek. Çiftçi ürününün kendisinden ne kadara alınacağını bir yıl önceden bilecek, üretimini buna göre planlayacak. Mazotu 1.5 liradan alacak. Bu maliyeti düşük, getirisi yüksek üretim için tüm koşullar devlet tarafından sağlanacak anlamına geliyor. Taşeron işçiler her an işsiz kalma korkusu yaşamayacak. Çünkü 800 bin taşeron işçi kadrolu olacak.

CHP bunları nasıl mı yapacak? Şuan israf edilen tüm kaynaklar efektif biçimde kullanılacak. Şunu dikkatle okumanızı istiyorum: Cumhurbaşkanlığı sarayı için harcanan parayla 109 bin madenciye yaşam odası, 1 buçuk milyon işçinin asgari ücreti, 50 bin öğrenciye başbakanlık bursu, 602 okul, 150 kişi kapasiteli 230 öğrenci yurdu, 400 yataklı 14 hastane ve 9 kilometrelik metro hattı yapılabilirdi. İşte CHP bunun gibi projelerle devlet hazinesinin sunduğu kaynakları israf etmek yerine halka dağıtacak. Türkiye'nin en köklü, sosyal demokrat partisi halkına köle olan devleti Ecevit'ten sonra yeniden inşa edecek! Üstelik bunların çoğunu iktidara geldiği ilk yıl içinde gerçekleştirecek!

CHP'nin seçim vaatleri elbette bu kadar değil. 12 Eylül'ün eserleriyle gerçekten hesaplaşacak iktidar CHP iktidarı olacak. "Yetmez ama evetçi" adamların değiştiremediği darbe yasaları değişecek; YÖK kaldırılacak, böylece üniversiteler gerçek özerk kurumlar olacak. 4+4+4'le köreltilen eğitim sistemi 13 yıl zorunlu eğitimle yeniden sivrilecek. İş garantili eğitim sistemi esas olacak.

CHP bu bildirgeyle sosyal sınıf farklılıklarını en alt düzeye indirmeyi; toplumda refahı sağlamayı; özgürlük, demokrasi, temel haklar ve güçler ayrılığını teminat altına almayı planlıyor. Her kesimden bireyin ihtiyacına karşılık verebilecek bir seçim bildirgesiyle seçmene dokunuyor. 7 Haziran'dan sonra sosyal devlet yaşanılır bir Türkiye için görev başında olacak!

20 Nis 2015 - 20:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.