Kızılcığın kilosu ne kadar?

Bolu’da vatandaşlar tarafından dere yatakları ve ormanlık alanlarda toplanan kızılcık, Bolu Kapalı Pazar Alanı’nda bulunan tezgahlardaki yerini aldı.

İçerisinde birçok vitamini barındıran ve sonbaharın yaklaşması ile birlikte toplanmaya başlayan kızılcık, Bolu’da da tezgahlarda yerini almaya başladı. Vatandaşlar tarafından ormanlık alanlarda ve dere yataklarında toplanan kızılcığın kilosu, Bolu Kapalı Pazar Alanı’ndaki tezgahlarda 10-15 TL arasında satılmaya başlandı.

1-001.jpg

“KIZILCIK ŞERBETİ EN SAĞLIKLI İÇECEK”

Kızılcık satışı yapan vatandaşlar, kızılcığa ilginin çok olduğunu, sonbaharın gelmesiyle birlikte kızılcıkları da toplamaya başladıklarını belirttiler.

2-001.jpg

Satıcılar kızılcıkla ilgili, “Kızılcık, başta şerbet ve marmelat için mükemmel bir besin. Pazardan alarak yapabileceğiniz kızılcık şerbeti ya da kızılcık marmelatı ile günlük kalsiyum, demir, bakır, magnezyum ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bol miktarda C vitamini içeren kızılcık şerbeti yapabileceğiniz en sağlıklı içecek seçeneği” ifadelerine yer verdiler.

01 Eyl 2022 - 00:34 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.