Koalisyon

Ersan TÜRKOĞLU yazdı...

AKP, herkesin bildiği ama nedense pek dillendirmediği gibi yalnızca tarikatçı akımları değil Türk ve Kürt sağının pek çok eğilimini bir araya getiren geniş bir koalisyon.

Bolu bu koalisyonun en belirgin izlerini yerel seçimlerde MHP kökenli Dr. Hüseyin İka’nın AKP’den Belediye Meclis listesine girmesi ile gördü.

Yerel seçimlerde Bolu’da ki bu geniş ittifakın merkezinde ise hiç şüphesiz AKP’nin belediye başkan adayı Alaaddin Yılmaz’ın kendisi vardı.

Ve seçim sonuçları bu koalisyon çalışmalarının başarılı olduğunu gösterdi.

AKP ve diğer siyasi partiler 7 Haziran Pazar günü yapılacak Genel Seçimler için iller bazında koalisyon çalışması yapar mı?

Yaklaşan 2015 seçimlerin de Milletvekili adayı olmayı düşünen, Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurlar, bürokratlar 10 Şubat’ta istifalarını verdi.

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Hüseyin İka’nın görevinden istifa etmesi ve AKP’den milletvekili aday adayı olacağı söylentileri Bolu’da MHP seçmenine yönelik bir koalisyonun ilk sinyali mi?

Yerel seçimlerdeki gibi bu koalisyonun önü açık mı?

Yani AKP’nin milletvekili listesini oluşturan irade Hüseyin İka’ya ilk üçte şans verecek mi?

Verilmez ise yerel seçimlerde AKP’ye kayan MHP oyları hangi partiye gider?

Hüseyin İka’nın aday adaylığı ile AKP’nin Bolu örgütünde uzun zamandır yaşanan iç çekişmeler, yaşanan krizler alevlenecek mi?

AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’nun ve AKP’li Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın arasında yaşanan çekişme Hüseyin İka’nın milletvekili aday adaylığı yüzünden iyice gün yüzüne çıkacak mı?

Alaaddin Yılmaz Hüseyin İka’dan yana tavır alacak mı?

Yoksa AKP kulislerinde konuşulduğu gibi Hüseyin İka’nın istifasının altında yatan gerçek, şehir içi otobüs ihalesi yüzünden arasının açık olduğu iddia edilen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile çalışmak istememesi mi?

Eğer söylentiler doğru ise Hüseyin İka AKP’den mi aday adayı olur MHP’den mi?

Yoksa bir sürpriz yapıp CHP’den mi aday adayı olur.

Ne dersiniz?

Siyaset bu her an her şey olabilir.

Siyasette 115 gün çok uzun bir zaman.

Bu zaman içersin de nice gelişmeler oluşur, koalisyonlar kurulur kim bilir?

Ülkemiz tarihi açısından çok önemli bir süreci yaşayıp göreceğiz.

Ve hiç şüphesiz ki beynimizde oluşan binlerce soru, yakın tarih de cevabını bulacak.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

Duygu Ak - chp den olursa hiç şaşırmam...boşta kalan herkes koşa koşa chp ye gidiyor... chp de kendi içinden aday çıkarmak yerine sağdan, soldan astarabbim deyip bağrına basıyor...örnek mi...hangi birini sayayım ki o kadar çokki o kadar yer vermezler buradan bana''...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Şubat 19:24