Korkusuz Sebenli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü çalışan Seben’li Mürsel Yılmaz, izne geldiği memleketinde ormanlık alanda karşılaştığı yavru ayıyı, korkusuz bir şekilde, “Gel buraya” diye çağırdı.

Özel Haber: Kasım ŞAHİN

Seben ilçesine bağlı Uzurdere mevkiindeki ormanlık alanda görülen yavru ayı, panik yarattı. Senelik iznini geçirmek üzere Seben’e gelen Mürsel Yılmaz, Uzundere mevkii ormanlık alanda gezinti yaparken, yiyecek arayan yavru bir ayıyla karşılaştı. Yavra ayının önce fotoğraflarını çeken korkusuz Sebenli, daha sonra cep telefonuyla kayda girerek yavru ayıyı görüntülemeye başladı.

Bir tarafından çayırların ve kayalıkların arasında yiyecek arayan yavru ayıyı görüntülen Yılmaz, daha iyi bir görüntü alabilmek içinde, yavru ayıya; “Gel buraya” diye bağırarak, bölgeden uzaklaşmamasını sağlamaya çalıştı.

Yavru ayının ve çevrede olabilecek anne veya baba ayının ortaya çıkacağından hiç çekinmeyen ve korkusuzca kayıt yapan Yılmaz, çektiği bu görüntü ve seslenişiyle adeta fenomen oldu. Yılmaz, “Senelik iznimiz kullanmak için doğum yerim olan Seben’e geldim. Ormanlık alanları da çok sevdiğimden Uzundere mevkiindeki ormanlık alanda gezintiye çıktım. Bir anda karşımda yavru belirlendi. Önce fotoğraflarını çektim. Sonra cep telefonumla görüntü almaya başladım. Aslında, yavru ayının ailesinin çevrede olabileceğinden de korkmadım değil. 25-30 saniye görüntü aldıktan sonra, açlıktan dolayı yiyecek arayan yavru ayı, ormanlık alanda kayboldu.

17 Tem 2018 - 00:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.