Küçükberk Mahallesinde “TİLKİ” paniği

Bolu Merkeze bağlı Küçükberk Mahallesinde tilki paniği yaşandı. Mahalli sakinleri ile çocuklar korkudan sokağa çıkmaya korkarken, itfaiye ise seferber oldu.

Haber: C. Kutay Aykan

Yaklaşık bir ay önce doğal ortamdan yiyecek bulmak için Bolu’ya inen hamile bir tilki, Küçükberk Mahallesinde bir vatandaşın odunluğunda iki tane yavru tilki dünyaya getirdi. Ne var ki doğal ortama dönmeyen tilki, odunluğu kendisine mesken tuttu ve yavrularına burada bakmaya başladı.

Yavru tilkilerin odunluktan dışarıya çıktığını gören vatandaşlar, panik yaşadılar. Daha sonra anne tilkinin ise çevre evlerin kümeslerinde bulunan tavukları yemeğe başlamışıyla panik iyice arttı. Mahallede oturan bir vatandaş anne tilkinin fotoğrafını çekmeyi başarırken, gece geç vakitleri anne tilki ile yavrularının dışarıya çıktığı iddia edildi.

Sabah erken saatlerinde işlerine gitmek üzere evlerinden çıkan vatandaşların da anne tilki ile yavrularını gördüklerini ve korktuklarını söylerlerken, mahalleye gelen itfaiye ekipleri odunluk içerisinde arama yapmalarına rağmen, yavru tilkilere ulaşamadılar. Küçük çocuklar ise tilki korkusundan sokağa çakmaya korktuklarını söylediler.

17 Haz 2020 - 00:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.