Lider Çocuklar Toprak Haftası Etkinliğinin 2. günündeler

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Lider Çocuk Tarım Kampı” ilimizde birçok etkinlikler ile devam ediyor.

Lider Çocuklar Toprak Haftası Etkinliğinin 2. günündeler
Haber albümü için resme tıklayın
Kampın 2. gününde çocuklara, Bolca Hindi’ye ait Bolaana Bolu Saanen Adaptasyon ve Üretim Çiftliğini gezerek Veteriner Hekim Adem TURAN tarafından Keçi Sütünün insanlara olan faydasını ve bunun yanında keçi etinin daha sağlıklı olduğu konusunda bilgiler verildi. Daha sonra Danone’ye ait Akmina Dolum Tesisi ziyaret edilerek firma çalışanı Firmanın Kalite Güvence Sorumlusu Gıda Mühendisi Pelin Pamuk Hanım tarafından yapılan firmanın sunumunu izlediler ve fabrikayı gezdiler. Firma çalışanları ile öğle yemeği yenildi.

Etkinlik AİBÜ’nin yeni açılan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Binasında ağaç dikimi ile devam etti. Burada İl Müdür Yardımcısı Nuri ERİKLİ tarafından ağaç dikiminin nasıl gerçekleştirildiği anlatıldı. Ardından her izci obası bir ağaç olmak üzere dikimlerini gerçekleştirdiler.

Yapılan etkinlik çerçevesinde hedeflenen halk sağlığı, gıda güvenliği, hayvan sevgisi ve doğa sevgisi hakkında farkındalık oluşturmaktır. Liderler, izcilerin etkinler esnasında sordukları sorular ile bu bilinç ve farkındalığın oluşturulduğunu ifade etmektedirler. 3. gün de etkinliklere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yerleşkesinde devam edecek. HABER MERKEZİ


12 Haz 2015 - 18:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.