Lider Çocuklarımız İlk Günü Başarıyla Tamamladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 2010 yılında Ankara’da başlayan ve her ilde 2014 yılında uygulamaya konulan “Lider Çocuk Tarım Kampı” etkinlikleri Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilimizde ikinci kez start aldı.

Kampın ilk gününde çocuklar İl Müdürlüğünü gezerek çalışanlardan bilgiler aldı. Daha sonra toplantı salonuna geçen öğrencilerimiz burada Uygulamalı El Yıkama ve Hijyeni Eğitimi aldıktan sonra eğitim filmi izledi. Kampüs çalışanları eşliğinde sıcak bir ortamda yenen öğle yemeği sonrası Gıda Mühendisi Birsen HİTİT tarafından öğrencilere “Tarladan Sofraya Sağlıklı Gıda Üretimi Ve Gıda Güvenilirliği Eğitimi” verildi. Öğrenciler konulara oldukça hakim görülürken ilgi ve alakaları çalışanlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Eğitime bizzat katılan ve öğrencilerin ilgisinden oldukça memnun olan İl Müdürü İsmail TAŞ; “İnsanların doğru ve güvenilir gıda ile beslenebilmek için günümüzde gösterdikleri özen ve itina, tarım sektörünün hayatımızdaki önemini daha da arttırıyor. Yarınlarımız olan çocuklarımızın konulara katılımlarını ilgi ve dikkatle izledim, Gördüğüm ve oldukça memnun olduğum şu ki yarınlarımız olan çocuklarımız bir çok konuya hakim ve bilgi donanımı oldukça zengin. Çocuklarımız bu kamp sayesinde tarımsal ürünlerin hangi ortamlarda yetiştirildiğini, tükettiğimiz ürünlerin hangi süreçlerden geçerek sofralarımıza geldiğini ve bu süreçlerde gıda hijyenine hangi aşamalarda dikkat edilmesi vb. hususları da öğrenerek bilgi dağarcıklarına katacaktır. Eminim ki bu öğrencilerimizde tarımsal hususlar hakkında bir farkındalık yaratacaktır” dedi.

Eğitim sonunda düzenlenen katılım sertifikaları İl Müdürü İsmail TAŞ tarafından takdim edildi. Sertifika dağıtım töreni sonrasından çekilen hatıra fotoğraflarıyla “Lider Çocuk Kampı”nın ilk günü son buldu. HABER MERKEZİ

10 Haz 2015 - 20:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.