Lise öğrencilerinden anlamlı etkinlik

Bolu Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi öğrencileri, anlamlı etkinliğe imza attı. Öğrenciler, “Biz doğayı korursak doğada bizi korur” sloganıyla Bolu Atyaylası Mevkiindeki ormanlık alanda elleriyle temizlik yaptı.

Haber: Semih Baykal

Bolu Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi’nden çevre gönüllüsü 100 öğrenci öğretmenleriyle beraber geleceğine sahip çıkıp, “Biz doğayı korursak doğada bizi korur” sloganıyla Bolu Atyaylası Mevkiindeki ormanlık alanda çevreye atılan ambalaj atıklarını tek tek toplayıp, geri dönüştürülmek üzere Bolu Belediyesi ekiplerine teslim etti. Doğaya bırakılan bir cam şişenin 4000 yılda, plastik şişenin 1000 yılda, pet ambalajların ise 500 yılda kaybolabildiğinin bilincinde olan öğrenciler, duyarsızca çevreye atılan ambalajları tek tek topladı. Kısa sürede torbalar dolusu atık toplayan öğrenciler, piknikçilerden çevreye karşı duyarlı olmalarını ve kendilerine temiz bir doğa bırakmalarını istedi. Çevre gönüllüsü öğrenciler ormanlık alanın büyük bir bölümünü kısa sürede pırıl pırıl yaptı. Okul Müdürü Bayram Yıldız’da gerçekleştirdikleri etkinlikle ilgili bir açıklama yaparak, gelecek nesillerin çevre temizliği konusunda daha bilinçli bir nesil olması adına böyle bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.

20 Nis 2018 - 13:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.