Mengen’de genç meşcere bakımları hız kesmeden devam ediyor…

Mengen Orman İşletme Müdürlüğünde önceki yılarda yapılan doğal ve yapay gençleştirme çalışmaları sonucu sahaya getirilen genç meşçerelerinin daha sağlıklı ve verimli gelişebilmesi için Genç Meşçere Bakımları Eylem Planı kapsamında 2015 yılında yapılan 808 hektar Sıklık Bakımı ve 683 hektar İlk aralama bakım çalışmalarına ilave olarak 2016 yılı programına alınan 1.030 hektar Sıklık Bakımı ve 620 hektar İlk aralama bakım çalışmalarına başlandı.

HABER: Aysun BEYKOZ

Daren Orman İşletme Şefliği, Şirinyazı Göleti mevkiinde bulunan 21 nolu bölmede gerçekleştirilen sıklık bakımı çalışmalarını yerinde denetleyen Mengen Orman İşletme Müdürü Hüseyin Şahiner, sıklık bakımı bölmelerinde mutlak gerekli olan bakım patikalarının yeterli düzeyde açılıp açılmadığını, istikbal fertlerinin biyolojik ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde bakımlarının yapılıp yapılmadığını ve bakımı yapılan genç meşcerenin bakım yapılmadan önceki halini ve bakım yapıldıktan sonra oluşan durumunun karşılaştırılmasında gerekli olan kontrol parsellerinin yeteri miktarda bırakılıp bırakılmadığı hususlarında incelemelerde bulundu.

Önceki yıllarda Bakım çalışması yapılan Genç Meşçerelerdeki fertlerin Bakım yapılmayan Meşçerelerdeki fertlere nazaran daha sağlıklı olduklarını ve yıllık halka genişliklerinin yaklaşık 2 katından fazla olması sebebiyle birim alandan alınan Hacim artışının yaklaşık olarak 2 kat arttığını tespit eden Mengen Orman İşletme Müdürü Hüseyin Şahiner çalışmaların aksatılmadan aynı titizlik ve çabayla yürütülerek 2016 yılı programlarının % 100 olarak gerçekleştirileceğini bildirdi.

02 May 2016 - 18:07 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.