MİLLİ EĞİTİME ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Bolulu hayırsever işadamı Yaşar Çelik ile İzzet Baysal Vakfı, 2013-2014 yılı Eğitim ve Öğretiminin sona ermesiyle birlikte Milli Eğitim camiasına büyük yatırımlar yapmaya devam ediyorlar. Hayırsever işadamı Yaşar Çelik 50. Yıl Ortaokulu arsası içersinde yer alan ve ana sınıfların yer aldığı binayı yıkıp, yerine çok amaçlı bir spor salonu yaptırıyor. İzzet Baysal Vakfı ise İzzet Baysal 50. Yıl İlkokulu bahçesinde bulunan prefabrik yerleri yıkarak, bu alanın alt kısmına anaokulu ve üst katlarına ise ek ilkoku

Haber: Kasım ŞAHİN

İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Milli Eğitimden sorumlu olan Vali Yardımcısı Ömer Eru’ya, okullarda yapılacak olan yeni tesisler ve ek binalar hakkında bilgiler verdi. Çavuşoğlu, Hayırsever işadamı Yaşar Çelik’in, 50. Yıl Ortaokulu binasının bahçesinde yer alan Ana sınıfların olduğu binanın yıkılacağını ve ilk kazmanın da hemen vurulacağını belirterek, “Ana sınıf yıkıldıktan sonra hayırsever işadamımız Çelik, buraya hem ilkokul hem de ortaokul öğrencilerinin birlikte kullanacağı çok amaçlı bir spor salonu yapacak. Spor salonu binası kısa sürede bitirilip, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı başında hizmete girecektir” dedi.

PREFABRİK BİNA YIKILIYOR

Çavuşoğlu, bir diğer müjdeyi de 50. Yıl İlkokulu için verdi. Bahçe içersinde bulunan prefabrik binada eğitim gören anaokulu öğrencilerinin artık burada eğitim görmeyeceğini de açıklayarak, “Çocuklarımızın geleceğini düşünen ve en iyi yerlerde eğitim görmesini arzulayan İzzet Baysal Vakfı bu işi üstlendi. Bu prefabrik binalar bu günlerde yıkılıp yerine giriş katında anaokulu sınıfları, üst katlarında ise ek ilkokul binasını yapacaklar. İzzet Baysal Vakfı’nın eğitime verdiği önemi bilmeyen yoktur. Vakfın Bolu’da eğitime yönelik katkılarını sürdürmesi Milli Eğitim açısından büyün önem arz ediyor. Bu okulumuzda 2014-2015 Eğitim ve Öğretim’in başlamasıyla hizmete girecektir” diye konuştu.

SAKARYA 5 YIL SONRA BELEDİYE’YE TESLİM EDİLECEK

Bolu Belediyesi Alaaddin Yılmaz’ın çok arzu ettiği ve bir an önce de Sakarya İlkokulu, Anaokulu ve Ortaokulu’nun bulunduğu arazi özlemi 5 yıl sonra gerçekleşecek. Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, deprem sonrası hasar gören ve incelemeler sonrası tehlikeli bulunan her iki okulda güçlendirme çalışmalarının Pazartesi gününden itibaren başlatılacağını da dile getirerek, “Bu okullarımız için artık bazı söylentilerin ortadan kalkmasını istiyorum. Gelen raporlar doğrultusunda Sakarya okullarında bazı sakıncalar var. Bizlerde bu sakıncalı durumları tespitini yaptırdık ve hemen güçlendirme çalışmalarına başlıyoruz. Aynı durum Atatürk Ortaokulu içinde geçerlidir. Bu okulumuzda da güçlendirme çalışmalarını başlatıyoruz. Sakarya okullarının bulunduğu alan 5 yıl sonra belediyeye devredilecektir. Bu zaman içersinde Sakarya okulları için iyi bir arsa bulup bu alana yeni ve modern bir okulu halkımıza kavuşturmak istiyoruz” dedi.

15 Haz 2014 - 17:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.