Modern Köleliği Kaldıracağız

CHP Bolu Milletvekili ve 1. sıra adayı Tanju Özcan, şu anki asgari ücretin modern kölelik düzeninin bir parçası olduğunu belirterek, “CHP iktidarında modern köleliği tarihe gömeceğiz. İşçilerimize hak ettiği 1500 TL asgari ücret kesinlikle verilecek” diye konuştu.

Sanayi Esnafını ziyaret ederek çalışmalarına devam eden CHP’li Özcan, işçilerle bir araya geldi. Çay-simit üzerinden asgari ücreti kıyaslayan Özcan, 5 kişilik bir aileyi örnek gösterdi. Simit ve çayı, Bolu’da ortalama 1 TL olarak hesaplayan Özcan, “5 kişilik bir aile, 3 öğün sadece 1 simit ve 1 çay içseler, ayda 30 gün üzerinden 900 TL yapar. Asgari ücret bugün itibari ile net 949 TL. Bu aile geriye kalan 49 TL ile ev kirası mı ödesin, çocukların okul masrafını mı karşılasın, üstüne başına giyecek bir şey mi alsın, siz karar verin” dedi.

İŞÇİLERDEN DESTEK

CHP adayı Özcan’ın sözlerine destek veren işçiler, asgari ücret konusundaki düşüncelerini “Artık bizim bu hükümetten hiçbir beklentimiz kalmadı. Hep “daha iyi olacak” dediler bizden oy aldılar. Gördük ki, iyi giden bir şey olmadı. Oyumuzu CHP’ye vereceğiz” şeklinde açıkladılar.

Daha iyi bir hayatın kendilerinin de hakkı olduğunu ifade eden Murat Doğan isimli işçi, “Ben kendi adıma artık oyumu AKP’ye vermem. Aileme de verdirmeyeceğim. Yeter artık” sözleri diğer işçiler tarafından alkışlandı.

BAŞBAKANI ELEŞTİRDİ

Başbakan Davutoğlu’nun Türkiye’nin önde gelen işverenleriyle buluşup, “Muhalefet asgari ücreti yükselteceğini söylüyor fakat sizin sesiniz dahi çıkmıyor” sözlerini de eleştiren Özcan, “Başbakan’ın ve AKP’nin zihniyeti ortada. Bunlar işçilere insan gözüyle bakmıyor. Asgari ücreti yükselten bizi, patronlara şikayet ediyor. Ne yaparsanız yapın, asgari ücret 1500 TL olacak” dedi.

Özcan, açıklamalarının ardından Sanayi Sitesi’ndeki iş yeri ziyaretlerine devam etti.

27 May 2015 - 18:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

Ahmet Gülseren - bizim muhalefet hala proje ve çözüm üretmemekte ısrar ediyor. halkımız ise ak partiyi 10. zaferle şereflendirmeye hazırlanıyor. okuyalım bakalım derdimiz neymiş!

dertli̇yi̇m dertli̇!

çözüm süreci adına şimdi diyeceklerim,

sevgi, kardeşlik, barış için tüm dileklerim,

artık tek bir ana ağlamasın diye beklerim,

uzun adam boşuna demedi, dertliyim dertli.

anadolu toprağı asla kabul edemezdi, etmedi de

ama şeytan durmuyordu kin ve nefret tohumu ekmekte,

son otuz yıldır kan ile şiddet hız kesmeden sürmekte,

uzun adam boşuna demedi, dertliyim dertli.

çözüm üretemeyen siyaset ak parti ile umutlandı,

barış, kardeşlik, diyalog kapısı ardına kadar aralandı,

kürdüm, aleviyim deyince muhalefet bölücülük sandı,

uzun adam boşuna demedi, dertliyim dertli.

artık şehitler ölmez, vatan bölünmez” i kullanamayan mhp var,

bu ülke laiktir, laik kalacak” tan öteye gitmeyen bir de chp var,

yıllardır çözüm üretmek yerine bu sloganlara sarıldılar,

uzun adam boşuna demedi, dertliyim dertli.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 18:12