Mudurnu’yu, Erpiliç kiraladı

Mudurnu İlçemizle özdeşleşen Mudurnu Tavukçuluk markası ve ilçenin girişinde bulunan Mudurnu Tavukçuluk kesim hanesi beyaz et sektörünün lider kuruluşlarından biri olan Erpiliç tarafından kiralandı.

Haber: BMA

Daha önce iflas ederek birkaç kez el değiştiren Mudurnu Tavukçuluk en son Pak Piliç tarafından satın alınmış ve kısa bir süre üretim yapılmıştı. Yaklaşık üç yıldır atıl durumda olan kesimhane yem fabrikası ve soğuk hava tesislerini markasıyla birlikte kiralayan Erpiliç Ocak ayı itibarıyla bakım onarım ve entegrasyon çalışmalarına başladı. Yaklaşık 10 Milyon liralık bir yatırım yapılarak tesislerin modernize edileceğini belirten Erpiliç Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Ericek, “Mudurnu Piliç tesislerini ve Mudurnu markasını Pakpiliç’ten kiraladık. Er Piliç Entegre Tavukçuluk A.Ş. tarafından uygulanan kuru yolum üretim sitemine tesisi entegre etmek için ön gördüğümüz yatırımı gerçekleştirmeye başladık. Çalışmalarımızı 30 Mart itibarı ile bitirerek 1 Nisan’da tesiste ilk kesimi yapmayı planlıyoruz. Günlük 70 ila 80 bin adet kesim yapmayı düşündüğümüz tesiste üretim başlayınca toplam kapasitemiz % 10 oranında artmış olacak. İlk etapta Mudurnu tesislerimizde 100 kişiyi istihdam edeceğiz. Ve çalışanlarımızın azami oranda ilçe halkından seçmeye çalışacağız. Arzumuz verimliliği artırmak ve atıl olan bu milli serveti ekonomiye tekrar kazandırmak. Bu yatırım inşallah önce ülkemize, sonra ilçemize sonrada sektörümüze hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

Beş yıl süre ile kiralanan tesisin Mudurnu, Nallıhan, Beypazarı, Göynük, Akyazı ilçelerini kapsayan bir bölgeye hitap edeceği öğrenildi. Erpiliç A.Ş. tesislerde kendi markası ile üretim yapacak.

18 Oca 2019 - 00:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

Umut uzun - Canlı tavuk yukleme ekibim var haberniz olsun efendm

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 00:14