Müfettişler soruşturma için geldi

Bolu Tarım İl Müdürlüğünde şikayet konusu olan onlarca farklı olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Tarım Bakanı tarafından görevlendirilen iki başmüfettiş 20 gündür il müdürlüğünde araştırma yaparak rapor hazırladı.


Haber: Erdal Tanrıverdi

Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanlığı talimatıyla bakanlık teftiş kurulunda görevli iki başmüfettiş geçtiğimiz ay başında Bolu İl Tarım Müdürlüğüne gelerek 25 gün boyunca şikayet konuları hakkında denetleme ve raporlama faaliyetinde bulundu. Onlarca vatandaşın yanı sıra Bolu Ziraat Odası Başkanlığı tarafından da şikayet edilen Tarım İl Müdürlüğü faaliyetleri mercek altına alındı.

VATANDAŞ ZARARA UĞRATILDI

Tarım il müdürlüğü tarafından köylülere % 50 hibe ile dağıtılan Gerdone cinsi mısır tohumlarının rekolte ve nem oranı sebebiyle çiftçilerin % 30 ila % 50 arasında zarara uğramasına neden oldu. Konuya ilişkin çiftçilerden gelen onlarca şikayeti Ziraat Odası Başkanlığı bakanlığa iletti. Tarım Bakanlığı müfettişleri 15 kadar çiftçi ile görüşerek hatalı mısır tohumu cinsi seçiminin yapıldığını, rekolteve nem oranı kaynaklı olarak çiftçinin binlerce lira zarara uğratıldığını tespit etti. Görevi ihmal ettiği belirlenen Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri hakkında soruşturma açıldı.

KAFAYA GÖRE YOLLUK ALMIŞLAR

Tarım müdürlüğüne gelen müfettişler tarafından araştırılan onlarca konu içerisinde öne çıkan bir başka başlık ise görev yollukları oldu. Tarım İl Müdürü ve diğer personel tarafından saha görevine çıkıldığı zaman alınan yolluk paralarının yönetmeliklere aykırı olarak tahakkuk ettirildiği, saha görevine çıkmayan müdür ve personele yolluk ödendiği ve haksız kazanç sağlandığı iddialarını değerlendiren müfettişler bu konu hakkında da rapor hazırladı. Birçok personele ve İl Müdürüne zimmet çıkarıldı.

MOBBİNG İDDİALARI ARAŞTIRILDI

Gelen teftiş kurulu müfettişleri müdürlük bünyesinde özellikle kadın çalışanlara mobbing uygulandığı iddialarını da masaya yatırdı. Mobbing uygulandığı kararına varan müfettişler hazırladıkları raporda İl Müdürlüğünde bulunan üç üst yönetici hakkında bakana rapor sunacağı haber merkezimize ulaşan bilgiler arasında.

Göreve geldiği günden beri sürekli tartışma ve şikayetlerin odağında yer alan Bolu İl Tarım Müdürü İzzet Murat hakkında raporda ayrı bir başlık açıldığı ve 9 farklı konuda savunmasının alındığı öğrenildi.

01 Nis 2022 - 17:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.