Ne cennetten vazgeçmeliydik, ne kalkınmadan!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Bolu Belediyesi Gürzap Yılmaz Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirdiği basın toplantısında 9 yıllık icraatının dökümünü yaptı.

Ne cennetten vazgeçmeliydik,  ne kalkınmadan!
Ne cennetten vazgeçmeliydik,  ne kalkınmadan!
Haber albümü için resme tıklayın

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Ak Parti Bolu teşkilatına göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirmiş olduğu projeleri anlattı.9 yıl önce başlayan serüveni görsel bir sunum eşliğinde özetleyen Başkan Yılmaz, “Çalışmalarımız başladığında ne cennetten vazgeçmeliydik, ne kalkınmadan! İkisinden de vazgeçmemek üzere hedef koyduk, bunun için 'tabiatla uyumlu bir şehir' ilkesinden hiç vazgeçmedik. Bunun için risk aldık; önce altyapıdan başladık. Bir süre sonra 'inancımızın doğruluğunu' ispatlarcasına destek gördük” dedi. Bolu Belediyesi Gürzap Yılmaz Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşen bilgilendirme sunumuna, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu, Ak Parti İl Başkanı Ömer Sayın, İlçe Başkanı Erol Özak, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Furkan Taha Sönmezel belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve Ak Parti’nin il, ilçe, gençlik ve kadın kollarına mensup üyeleri katıldı. Görsel sunum eşliğinde yaklaşık dokuz yılda gerçekleştirdiği 200’ün üzerindeki önemli projeyi partililerine maddeler halinde kısa kısa anlatan Başkan Yılmaz şunları söyledi;

310 kilometre içme suyu hattı çektik

Vatandaşlarımızı Cumhuriyetin ilk yıllarından kalma kanserojen asbestli borulardan kurtardık. Su kaçaklarını ortadan kaldırdık. Şehrin bütün içme suyu şebekesini yeni baştan oluşturduk!

Karadere sularını Bolu’ya kazandırdık

Temiz, bol oksijenli, doğal sularda yaşayan mercan balıklarının bulunduğu Karaderesularının tamamını Bolu'ya kazandırdık. 3600 metrelik tünelin yapım çalışmalarıbaşlatıldı. Arıtmaya ihtiyaç duymayan, masrafsız, doğal Karadere sularını vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bolu'da önümüzdeki dönemde çeşmelerden memba suyu kalitesinde su akacak.

Bolu'nun geleceğine yatırım yapıyoruz

Şehre yetecek kapasitede Atık Su Arıtma Tesisi'ni hizmete soktuk. Havzadaki tüm atık suları bu modern tesiste işlemden geçirerek, doğayla “en doğal, en temiz” şekilde buluşturuyoruz.

Gelecek nesillere doğal güzelliklerimizi en doğal haliyle bırakabilmek için;

110 kilometrelik Kollektör Hattı ile Bolu'da yaşanan çevre katliamına son verdik. Bir ucu Abant ve Bolu Dağı'na, diğer ucu Mudurnu Yolu'ndaki Tepe Karakolu'na uzanan bölgedeki Kolektör Hattı ile tüm atıkları toplayarak Atık Su Arıtma Tesisi'nde temizliyoruz. Bolu'nun köylerini de kapsayan bu projeyle sanayi atıklarını ayrı, evsel atıkları ayrı topluyoruz.

Bu sistem Avrupa şehirlerinde bile yok!

Park ve bahçelerimizin sulanması, camilerimizin, itfaiyenin su ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla tüm şehri toplam 77 km'lik “Kullanma Suyu Şebekesi”ile donattık. Türkiye'de ilk defa; kullanma suyu şebekesi çektik.

Su baskınlarının önüne geçtik

Yağmur Suyu ve Kanalizasyon Hatları'nı birbirinden ayırarak olası su baskınlarının önüne geçtik. 9 yıl içerisinde toplam 100 Km'lik Yağmur Suyu,132 Km'lik Kanalizasyon Hattı döşedik.

Şehrimize ve geleceğimize değer veriyoruz!

150 dönümlük arazi üzerindeki katı atık düzenli depolama alanı Bolu'nun 50 yıllık ihtiyacına cevap verecek bir kapasiteye sahip. Ovasındaki büyük bir çevre kirliliğinin önüne geçtik. Avrupa normlarında oluşturduğumuz bu alan ile Bolu ovasındaki büyük bir çevre kirliliğinin önüne geçtik.

102 bin ağacı kesilmekten kurtardık!

Sadece 2012 yılında 6 bin ton kağıt ve karton toplayarak 102 bin ağacın kesilmesini önledik. Ayrıca geçtiğimiz yıl yine 1450 ton plastik,220 ton metal toplayarak olası çevre kirliğinin de önüne geçtik. Avrupa standartlarındaki Ayrıştırma Merkezimizde geri dönüşümü mümkün olan çöpleri ayrıştırarak ekonomiye kazandırıyoruz. Günlük 350 ton çöpü ayrıştırabiliyoruz.

Çöpten elektrik üretebilen ender belediyelerden biriyiz

Güney Kore Firması-CEV işbirliğiyle kurulan Katı Atık Deponi Gazından Enerji Üretim Tesisi'nden elde edilen metan gazı ile elektrik üretiyoruz. Şu anda kapasitesi 1,5 megavat saat olan tesisle 1000 evin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek enerji üretiyoruz. Önümüzdeki süreçte, kapasitemizi 10 katına çıkararak yenilenebilir enerji kullanımı ile doğal kaynaklarımızın korunmasına olan katkımızı artıracağız. Bu proje, Bolu ölçeğindeki bir şehir için Türkiye'de gerçekleştirilmiş ilk proje olma özelliğini taşıyor.

İşte bir ilk daha!

Türkiye'deki tavuk üretiminin üçte birini karşılayan şehrimizde hem tavuk atıklarının çevreye verdiği zararları ortadan kaldıracak, hem de enerji üreteceğiz. Tavuk atıklarını enerjiye dönüştüreceğiz.

Çevreye zararlı atıkları ayrı topluyoruz

Sadece 2012 yılında 1 ton pil, 52 ton atık yağ, 450 ton plastik ve 220 ton metal ambalaj atığı toplayarak milyonlarca litre suyun ve binlerce metrekare toprağın zehirlenmesini engelledik.

Çevreci Belediyeyiz

Dünyada çöp kamyonlarını doğalgazla çalıştıran 70 şehirden biriyiz! Türkiye'de bir ilke imza atarak çevre dostu araçlarla hizmet veriyoruz. Çöp kamyonlarını doğalgazla çalıştıran Türkiye'deki ilk belediyeyiz. Doğalgaz yakıtlı 15 adet hizmet aracı ve 11adet doğalgaz yakıtlı ve sıkıştırmalı çöp kamyonu ile araç filomuzu güçlendirdik.

Türkiye’de halka açık ilk CNG dolum tesisi

Türkiye'de şehirlerarası yolda halka açık ilk CNG dolum istasyonunu kurduk.Doğalgaz dolum tesisimiz tüm halkımıza açık!

Bolu'da çatılar da yeşil olacak

İsviçre başta olmak üzere pek çok Avrupa kentinde ve Amerika'daki yeşil çatıları Bolu'ya taşıdık!''Yeşil Çatı” uygulamalarının ilkini Atatürk Orman Parkı'nda bulunan Çok Amaçlı Salon'da hayata geçirdik. Yöremizde yetişen kekik, yayla papatyası, somak gibi endemik bitkilerle tüm Bolu'ya Yeşil çatıları uygulayacağız.

Tüm olimpiyat sporlarının yapılabildiği tek şehir Bolu!

Proje ile Bolu'yu 'spor şehri' yapma hedefimiz için dev bir atım atarken, şehrin ekonomi, sosyal ve kültürel kalkınmasındaki ivmeyi hızlandıracağız. Böylece dünyada olimpiyat sporlarının her birinin yapılabildiği tek şehir Bolu olacak. Karaçayır'a olimpiyatlardaki her türlü sporun yapılabildiği dev bir olimpiyat kompleksi inşa ediyoruz.

Kendi imkânlarımızla çevre yollarımızı yaptık

Bu sözü şiar edindik ve bir yandan mevcut yolları ıslah ederken bir yandan yeni yollar açtık. Sokakları caddelere, caddeleri bulvarlara dönüştürdük. Çevre Yolu Projesi kapsamında önce 6.600 metre uzunluğundaki Güney Çevre Yolu'nu tamamladık. 8200 m. Uzunluğundaki Kuzey Çevre Yolu'nu da tamamlayarak hizmete sunduk. Böylece 5 yılda kendi imkanlarımızla sadece çevre yolu olarak,15 kilometre yol yaptık.5 km. uzunluğundaki üniversite yolunu da sıfırdan yaparak hizmete açtık. Şehrimize toplam 60 km duble yol kazandırdık. Bunların dışında, şehrimizin muhtelif bölgelerinde yaklaşık 90 bin metre yeni yol ve genişletme çalışmaları yaptık.

Bolu'da kenar mahalle yok!

Bolu'da daha önce belediye hizmetlerinden faydalanamayan mahallelere yolla birlikte hizmetler götürdüğümüz için kenar bölgelerde yaşayan insanlarımızı bu sıfattan kurtardık! Uzun yıllar Bolu'nun çözülemeyen bir sorunu haline gelen ve bugüne kadar açılamayan Karacasu bağlantı yolunu yaparak İzzet Baysal Caddesi'ni Karacasu'ya bağlantı yoluyla bağladık. Bağlantı yolunun açılmasıyla birlikte turizm bölgesi ilan edilen Karacasu Beldesi'ne trafik akışı rahat ve kolay bir şekilde sağlanıyor. D-100 Karayolu'na alternatif 5.000 metre uzunluğunda paralel yol yaparak hizmete açtık. Şehrin tam ortasından geçen D-100 karayolunu ise güneye taşıyoruz. Eski D-100 karayolu, gezme, eğlenme, dinlenme ve alışveriş merkezi haline dönüştürülecek, böylece şehrimizin ortasından geçen tam 11 km uzunluğundaki bir yol, insanlarımızın keyifle, eğlenceyle soluk almalarına yol açacak. Ayrıca 9 yıl önce sadece Mudurnu yolundan ulaşılabilen üniversitemize üç koldan yeni duble yollar yaptık ve üniversitemizin şehre ulaşımını kolaylaştırdık.

İş makinası filomuzu güçlendirdik

Daha iyi ve kaliteli hizmet için, iş makinası filomuzu her geçen gün daha da güçlendirdik. Bizden önceki tüm dönemlerde eski ve verimsiz çalışan 85 adet iş makinasının sayısını daha modern makinalarla donatarak ikiye katladık ve 165'e çıkardık.

Kültür ve tarihimizitüm halkımıza tanıtıyoruz

Kültür Gezileri kapsamında vatandaşlarımızı Ankara ve Çanakkale başta olmak üzere ülkemizin bir çok tarihi ve turistik yerine götürüyoruz. Bolulu vatandaşlarımızın tarihini ve kültürünü daha iyi öğrenmesi adına 2010 yılında başlattığımız kültür gezilerine bugüne kadar 7 binin üzerinde vatandaşımız katıldı.

“Bolu el ele, nikahla keramete”

Bolu belediyesi tarihinde ilk kez “Bolu el ele, nikahla keramete” sloganı adı altında toplu nikah töreni düzenledik. Bu sosyal proje kapsamında 2012 yılında on üç, 2013 yılında da on yedi çiftimizin nikahlarını kıydık.

5 asırlık hamamıyok olmaktan kurtardık

16. yy ait olan Sultan Hamamı Bolu Belediyesi tarafından satın alındı ve restorasyon çalışmaları başlatıldı.Restorasyon çalışmaları bitirildiğinde Sultan Hamamı, Kadınlar Hamamı ve Güzellik Merkezi olarak modern haliyle hizmet verecek.

Engellileri sokağa çıkarıyoruz

Engelsiz Kent Projesi'yle eve hapsolan engellilerin kent hayatına dâhil olabilmeleri ve istedikleri yere gidebilmeleri için Engelsiz Ulaşım Destek Masası kuruyoruz. Telefon randevu sistemiyle çalışacak Destek Masası, engelli vatandaşları istedikleri yere götürüp getirebilecek. Bu proje ile engellilerin güven içerisinde yaşayacakları bir kent kurmayı hedefliyoruz.

Dünya yaşlıları Bolu'da buluşacak!

Bolu Belediyesi, Neuss Belediyesi, Türk Kızılayı ve Alman Kızılhaç'ı ile birlikte Avrupa Birliği nezdinde yapacağımız proje gereği Türkiye'de ve dünyada ilk defa çok kapsamlı Yaşlılar Köyü'nü Bolu'da kuracağız. İki buçuk yıl önce başlayan bu projemiz şu anda adım adım devam ediyor. Avrupa Birliği'ne sunma aşamasına getirdiğimiz bu projemizde de akıllı evleri kullanacağız. Yaşlılar Köyü'nde her türlü yaşam alanı ve sosyal tesisler bulunacak. Herkesin kendine ait konutunun bulunması öngörülen projeye göre, köy sakinleri normal ev yaşantısını sürdürebilecek.

Arasta, Kültür Park, Hisar tepesi ve Stadyum

Yukarı Çarşı'da yapılacak Arasta Çarşısı Projesi, yeni haliyle Belediye önü, Kültür Park ve Pazaryeri Projesi ile birleşecek ayrıca stadyum bulunduğu yerden kalkacak ve orası tamamen yeşil alan olarak düzenlenecek. Ayrıca Hisar Tepesi'nde de bir proje uygulaması yapacağız. Hisar Tepesi'nde su deposu olarak kullandığımız yerde bir kafeterya olacak ve yine alt kısmında büyük bir kule yapacağız ve Bolu'nun panoramik olarak izlenebileceği bir mekan olacak.

Gelecek nesillere dönük çalışmalar

Şehrimizin sahip olduğu tarihi, edebi, kültürel, mimari mirası ortaya çıkarıp korumak ve gelecek nesillere aktarmaya dönük çalışmalar yapacağız. Bu kapsamda yazılı ve basılı eserlerin korunacağı bir kütüphane ve görsel malzemelerin sergileneceği sergi salonları düzenleyerek Kent Müzesi oluşturacağız.

Büyüksu Gölet Projesi

Karaçayır Olimpiyat Spor Kompleksi Projesi kapsamında Büyüksu’dan faydalanarak bölgede yeni bir göl oluşturacağız. Oluşturacağımız yeni göl de tüm su sporları yapılabilecek.




24 Tem 2013 - 21:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.