Necip Çarıkçı adaylığını açıkladı

Boluspor'un eski başkanlarından ve şu anda Bolu Belediye Başkan Yardımcısı olan Necip Çarıkçı 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Boluspor kongresi öncesi Boluspor başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Dün basın mensupları ile bir araya gelen Çarıkçı " Boluspor'a 2004 ruhunu geri getireceğiz" dedi.

Haber: Volkan YILMAZ

Boluspor'da kongre öncesi adaylar çoğalıyor. 28 Mayıs'ta yapılacak olan kongre öncesinde ilk olarak mevcut başkan Savaş Abak tekrar adaylığını açıklarken, dün gerçekleştirilen basın toplantısı ile Boluspor kulübü eski başkanlarından Necip Çarıkçı'da aday olduğunu açıkladı. Şu anda Belediye Başkan Yardımcısı olan Necip Çarıkçı ilk olarak Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile görüşerek Yılmaz'ın desteğini aldı ve Boluspor'da 2004 ruhunu tekrar canlandırmak adına başkanlığa adaylığını açıkladı. Çarıkçı gerçekleştirilen basın toplantısında "Bugün Boluspor ile ilgili açıklama yapacağız. Öncelikle 2004 yılında başlayan bir maceramız var. En başta Belediye Başkanımız, taraftarımız, basınımız 2004'ten 2011'e kadar ben ve arkadaşlarım görev yaptık. 2004 yılında çok zor şartlarda Alibeyköy, Kozlu sahalarında oynarken, bu noktaya geldik ve burada iki şampiyonluğumuz, bir final, bir yarı final ve Beşiktaş çeyrek finalimiz var. Her zaman desteğini gördüğüm Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'a, milletvekillerimize, bize destek olan esnafımıza, basınımıza, taraftarımıza ben öncelikle teşekkür ediyorum. Şuan da özellikle taraftarımızdan, basınımızdan ve Boluspor'da görev yapmış eski idareci arkadaşlarımızdan son 15 günde müthiş bir baskı geldi ve Boluspor'da görev almamız gerektiği söylendi. Boluspor'un bu görevde bizim olmamıza ihtiyacı olduğunu ifade ettiler. Ben geçmişte 7 sene kulüp başkanlığı yaptım. Yılmaz Becikoğlu zamanında 24 yaşında idareci ve 39 yaşında başkan oldum. Yaklaşık 22 yıllık Boluspor'da görev hayatım var ve şu anda Boluspor'un 28 Mayıs'ta ki kongrede başkanlığa talibim. En başta eski kulüp başkanlarına teşekkür ediyorum. Boluspor kulübü başkanlığı çok zor bir görevdir. Burada Yılmaz abiden, Yener abiden, Abdullah Abat'tan, Emin abiden, Mehmet İnceayan başkanımdan, eski başkanlara yaptıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Seçildiğimiz takdirde Boluspor kulübünde bundan sonra bütün eski başkanlara, eski idarecilere, Boluspor'a kim hizmet vermişse herkese ve basınımıza Boluspor'umuzun kapısı olacaktır. Ben geçmişte başkanlık yaptım, şu anda kendimi başkan olarak görmüyorum, sadece Boluspor'a hizmet için buraya geliyorum. Bu görevi de ben bütün eski başkanlarla beraber, eski idarecilerle beraber, basınla beraber bu kutsal görevi götüreceğiz. Tabi zor bir görev bizleri bekliyor bu anlamda kongrenin spor camiasına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"Kongrenin 15 Mayıs'a alınması gerekmektedir"

Kongre tarihinin geç olduğunu ve kulüp için daha erken bir tarihe alınmasının daha iyi olacağını dile getiren Çarıkçı açıklamasında "En başta geçmişte kongreler sezon bittiği zaman yapılır. Amaç gelecek sezona hazırlık zamanı yapılmasıdır. Şu anki yönetimden ricamız bu kongrenin 15 Mayıs'a alınmasıdır. Bu gelecek başkanlara destek olur. Çünkü 4-5 haziranda ramazan başlıyor ve ramazan ayında da bu işler zor oluyor. Bu yüzden 15 Mayıs olması daha doğrudur. Belediye Başkanımızla sabah bir görüşme yaptım, Boluspor'la ilgili düşüncemi aktardım, kendisi de bu konuda hayırlı olsun dedi. Sen veya bir başkası her türlü desteğe hazırım dedi. Biz bugünlere Alaaddin Başkanımızla birlikte geldik ve her zaman bize destek oldu" ifadelerine yer verdi.

"Yönetim listemiz şu anda hazır değil"

Boluspor kulübü başkanlığına tekrar aday olduğunu açıklayan Necip Çarıkçı listesinin henüz hazır olmadığını fakat tüm zamanlardan karma bir yönetim ve genç dinamik bir kadro ile çıkacaklarını dile getirdi. Çarıkçı "Aslında 2 sene önce Mehmet İnceayan başkanlığı bıraktıktan sonra liste hazırdı. Savaş Abak'ın da içinde olduğu bir yönetim vardı. Eğer o yapılan kongrede o karma liste olsaydı şu anda Boluspor çok farklı olurdu ve belki de Süper ligde bile olabilirdik. Ama Savaş bey adaylığını açıklayınca bizde çekilme gereği duyduk. Bundan sonra biz basınla taraftarla eski başkanlarla kucaklaşacağız. Bu kulübün başkanı ben değil, eski başkanların hepsi olacaktır. Yönetim listemiz şu anda hazır değil. Çok talep var ama listemiz henüz belli değil, geçmişte baya bir enerjim vardı ama artık ağabeylik yapmak istiyoruz ve genç arkadaşlarla birlikte çok başarılı işler yapacağız. Taraftarlarımız bana geldiği zaman Boluspor'un en az iki yıl sıkıntısı var. Taraftarlarda bunu kabul ettiler. Yani Necip Çarıkçı 2 yıl müsade istiyor. İnşallah Boluspor ile şampiyonluğu Allah bana nasip eder. 2004 ruhunu geri getireceğiz. İçinde 2004, 2008 ve 2009 olacak. Yani biraz Abdullah Abat'tan, biraz Emin Abiden, biraz benden, biraz da Mehmet İnceayan başkanımızdan böyle bir genç dimanik kadro çıkacaktır. Ama dediğimiz gibi bütün başkanlarımız bizim başkanlarımız, hepsinin yanındayız" dedi.

"2 yıla ihtiyacımız var"

Boluspor'da tekrar başkan seçildiği takdirde eski günlere dönebilmek için 2 yıl gibi bir süreye ihtiyaçları olduğunu söyleyen Çarıkçı "Belki geçmişte bende hata yapmış olabilirim. Bu saatten sonra benim tek görevim bütün camiayı birleştirmek ve tek amaç Boluspor olmasıdır. Avantajımız büyük, örneğin Beşiktaş başkanı Fikret Bey, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Bey gibi değerli başkanlarla dostluklarımız var. Sonuçta camiada yeni değiliz ve herkes tanıyor. İşte bundan Boluspor kulübü menfaatlenecek fakat bizim 2 yıl gibi bir süreye ihtiyacımız olacaktır" şeklinde konuştu.

"Boluspor tarihinde olmamış birşeydir"

Geçtiğimiz günlerde Boluspor mevcut yönetiminin yapmış olduğu ve Boluspor tarihinde bir ilk olan delegelerden oy kullanabilmesi için istenilen ücretin çok önceden yatırılması gerektiği konusunda da açıklamalarda bulunan Çarıkçı "Bugüne kadar Boluspor tarihinde olmamış bir şeydir. 25 Nisan tarihinde Boluspor'un 750 delegesi var. 150 delege para yatırdı. Şimdi soruyorum 28 Mayıs'ta İstanbul'dan insanlar geldi oy kullanacak, nasıl olacak bu iş. Ben bunu kabul etmiyorum, doğru bir davranış değil ve sıkıntı olacağını düşünüyorum. Yönetim kurulu bu karardan vazgeçmeli. Son dakikaya kadar Boluspor'da kongre masa kurulur, makbuz koyulur ve herkes parasını öder oyunu kullanır" diyerek sözlerine son verdi.

20 Nis 2016 - 18:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

02

Nuh Talip - neci̇p bey hi̇çbi̇rzaman başkan yardimcisi olmamiştir. başkanveki̇lli̇ği̇ yapmiştir. lütfen haberi̇ düzelti̇ni̇z..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 18:12
01

Mehmet - aynı boluspor sevgisi heyecanı ikisinde'de var.abak'da,çarıkcı'da bolu'nun öz evladı.genç ve enerji dolu.biz delegelere bırakıyoruz,i̇kisine'de güveniyor ve seviyoruz,okadar kolay değil boluspor'u yönetmek,finansmanını sağlamak,başarılar.22.4.2016

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Nisan 18:12