Öğrenci Seçimi yapılacak

2015 yılında ilimizde açılmış olanBolu Bilim ve Sanat Merkezi’ne Türkiye genelindeki merkezi sınavlarla öğrenci seçimi yapılacaktır.

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır.

Ülkemizde özel yetenekli öğrenciler için en kapsamlı eğitim modeli “Bilim ve Sanat Merkezleri”dir. 69 ilde 83 bilim ve sanat merkezimiz bulunmaktadır.Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen sınıf seviyesine ve uygulama takvimine göre yapılmaktadır.

2015-2016 eğitim öğretim yılında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçimi 1, 2, 3 ve 4. sınıf seviyelerinden olacaktır. Ancak bu yıl ilk defa 1. ve 2. sınıflar ile 3. ve 4. Sınıflar için merkezi sınavlar farklı tarihlerde yapılacaktır.2015-2016 eğitim öğretim yılında ilkokul 1. 2. 3. ve 4. sınıfa devam edip resim, müzik ve genel zihinsel yetenek alanlarında akranlarından ileri düzeyde farklılık gösterdiği düşünülen öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmesiyle bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçim süreci başlayacaktır.

2015-2016 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçim süreci 1, 2, 3, 4. sınıfa devam eden ve sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilen öğrenciler için Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yayınladığı takvim doğrultusunda iki aşamada gerçekleştirilecektir. Birinci aşama; sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilen öğrencilerin grup tarama sınavına girmesi, İkinci aşama; grup tarama sınavı sonuçlarına göre belirlenen öğrencilerin yetenek alanlarına göre (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) bireysel değerlendirmeye alınması ile süreç tamamlanacaktır.

1.ve 2. sınıf düzeyinde olup sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilecek öğrencilerin yetenek alanlarına göre (resim yetenek, müzik yetenek, genel zihinsel yetenek) gözlem formları 09 Kasım – 27 Kasım 2015 tarihleri arasında e-okul sistemi üzerinden yapılacaktır.Bir öğrenci en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecektir.1. ve 2. sınıfa devam edip yetenek alanlarına göre aday gösterilen ve e-okul sistemi üzerinden gözlem formu doldurulan öğrencilerden grup tarama sınavına girecek olanların listesi 10 Aralık 2015 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinden yayınlanacaktır.1. ve 2. sınıflar grup tarama sınavı il tanılama sınav komisyonu tarafından velilere verilen tarih ve uygulama yerlerinde, 10-20 kişilik gruplara elektronik ortamda tablet uygulaması ile 11.01.2016- 29.04.2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 1. ve 2. sınıflar grup tarama sınav sonuçları 05 Mayıs 2016 tarihinde öğrenci kimlik numarası ve doğum tarihi ile birlikte http://www.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilecektir.Grup tarama sınav sonuçları açıklandıktan sonra sınav performansları dikkate alınarak öğrenciler yetenek alanlarına (resim, müzik, genel zihinsel yetenek) göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır.1. ve 2. Sınıflar için yetenek alanlarına göre öğrencilerin bireysel incelemeleri 23 Mayıs - 08 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılarak 11 - 27 Temmuz 2016 tarihleri arasında sonuçlar Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün belirteceği formata göre iletilecektir. 10.08.2016 tarihinde bireysel inceleme sonucunda Bilim ve Sanat Merkezlerine yerleşme hakkı kazanan öğrenciler www.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

3. ve 4. sınıf düzeyinde olup aday gösterilen ve Bilim ve Sanat Merkezi Grup Tarama Sınavına girecek öğrencilerin velileri tarafından 35.00 TL sınav ücretini 09 Kasım - 27 Kasım 2015 tarihleri arasında MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine “Kurumsal Tahsilat Programı” aracılığı ile ATM veya internet bankacılığı üzerinden yatırmaları gerekmektedir. 3. ve 4. sınıf düzeyinde olup sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilen ve belirtilen banka hesaplarına ücretlerini yatıran öğrencilerin yetenek alanlarına göre (resim, müzik, genel yetenek) gözlem formları 09 Kasım - 27 Kasım 2015 tarihleri arasında e-okul sistemi üzerinden yapılacaktır.Bir öğrenci en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecektir.3 ve 4. sınıfa devam edip yetenek alanlarına göre aday gösterilen ve e-okul sistemi üzerinden gözlem formu doldurulan öğrencilerden merkezi sınava girecek olanların listesi 06 Ocak 2016 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinden yayınlanacaktır.3. ve 4. sınıflar Bilim ve Sanat Merkezleri Grup Tarama Sınavı 14 Şubat 2016 tarihinde saat: 10.00’da Bakanlıkça belirlenecek 81 il ve ilçe merkezlerinde gerçekleştirilecektir. Sınav soru ve cevap anahtarları 16 Şubat 2016 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanacaktır. Sınav sonuçları 09 Mart 2016 tarihinde öğrenci kimlik numarası ve doğum tarihi ile birlikte http://www.meb.gov.tr adresinden öğrenilebilecektir.Grup tarama sınav sonuçları açıklandıktan sonra sınav performansları dikkate alınarak öğrenciler yetenek alanlarına (resim, müzik, genel zihinsel yetenek) göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır.3. ve 4. Sınıflar için yetenek alanlarına göre bireysel incelemelerinin 04 Nisan - 24 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılarak 27.06.2016- 16.07.2016 tarihleri arasında sonuçlar Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün belirteceği formata göre iletilecektir. 10.08.2016 tarihinde bireysel inceleme sonucunda Bilim ve Sanat Merkezlerine yerleşme hakkı kazanan öğrenciler www.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

09 Kas 2015 - 17:22 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.