Öğrenciler, öğretmenler ve çalışanlar muaf olacak

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, yüz yüze eğitime başlayacak olan okullardaki öğrenci, öğretmen ve çalışanların kısıtlamalardan muaf tutulmasına karar verdi.

Haber: N. Halid Altundal

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası alınan okullarda eğitimin kademeli olarak başlatılması kararı sonrası İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi bir araya geldi. Hıfzıssıhha’da okullardaki öğrenci, öğretmen ve çalışanların kısıtlamalardan muaf tutulmasına karar verildi.

Hıfzıssıhha Meclisi kararında şu ifadelere yer verildi: “Milli Eğitim Bakanlığınca örgün eğitim yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarının durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ile çalışma ders programını ihtiva eden belge ile belgelendirmeleri şartıyla, güzergâh ve ilgili saatlerde sinirli olacak şekilde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulmalarına,;

Örgün eğitim yapması uygun görülen eğitim kurumlarının öğrenci/öğretmen/çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı kalanların, 2020/86 nolu kararla getirilen şehir içi toplu ulaşım araçlarını (otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanma kısıtlamasından muaf tutulmalarına karar verilmiştir.”

05 Şub 2021 - 10:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.