ÖĞRENCİLER SAVCILIKTA

Gözaltında bulunan 6 AİBÜ öğrencisi savcılığa ifade vermek üzere geniş güvenlik önlemleri altında Bolu Adliyesine getirildi.

Haber: Kasım Şahin

Emniyette TEM şubesinde sorgulanan öğrenciler sorgulamada susma hakkını kullandılar.

Polis Adliye çevresinde yüksek düzeyde güvenlik önlemleri aldı.

Bir polis otobüsü ile Adliye binasına getirilen öğrenciler binaya girerken” Kahrolsun Faşizm, Yaşasın Mücadelemiz”, “Haklıyız, Kazanacağız” şeklinde slogan attılar.

50’ye yakın AİBÜ öğrencisi ise Adliye binasının önünde arkadaşlarını alkışlarla karşıladı.

Halkın Hukuk Bürosundan gelen avukatlar öğrencilerin savcılık sorgulamasında hazır bulunacakları öğrenildi.

Yaklaşık 2 yıldır TEM’in teknik takipinde olduğu ileri sürülen öğrenciler için suçlamalar genellikle üniversite öğrencilerinin kampus içinde ve dışında gerçekleştirdikleri demokratik eylemleri kapsadığı bilgisi geldi.

Suçlamalar arasında Gezi direnişinde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz için AİBÜ kampusunda eylem yapma, şehir merkezinde muhtelif basın açıklamaları, KESK’te düzenlenen anma programları, Grup Yorum konseri için bilet satma ve organizasyon yapma, Bolu F tipi cezaevinde çeşitli davalardan tutuklu ve hükümlü bulunan sanık ve hükümlüleri ziyaret ederek onlar ve örgütleri arasında aracılık yapma gibi eylemlerden sorumlu tutuldukları öğrenildi.

Öğrencilerin ev ve yurtlarda yapılan aramalarında herhangi bir suç unsuru içeren belge ve bilgiye, rastlanmadı.

Öğrencilerin savcılık ifadelerinden sonra serbest bırakıldılar.

03 Nis 2014 - 14:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.