Öğretmenler günü çoşkuyla kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü Anıt'ta gerçekleştirilen törenle başladı. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu'nun Ata'nın huzuruna çelenk koymasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu. Anıt'ta ki törenin ardından Bolu Solmaz- Ahmet Baysal Öğretmenevi ve ASO'daki programla devam etti. Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmnevi’nde düzenlenen salon programına Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Jandarma Komutanı Al

Solmaz- Ahmet Baysal Öğretmenevi ve ASO'daki programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu; " Değerli Misafirler, Sevgili Öğretmen Arkadaşlarım

Daha öncede farkındaydım.Ancak, il millî eğitim müdürlüğü mevziine gelince , ayrıntılarıyla gördüm.Evet gördüm ki, biz Bolulular , gerçekten zenginiz, hem de çok zenginiz.Tabii ki coğrafyamız, topraklarımız petrol kaynamıyor.Borsaları sallayan altın madenlerimiz yok .Şu yok, bu yok.Ancak , bir varlığımız var ki her şeyden kıymetli, her şeyden önemli bir varlık. Hele bir Baysal ailemiz var, diğer hayırseverlerimiz de aynı kanaati paylaşacaklardır eminim, artık ilimizin değil Türkiyemizin bir markası. Denilebilir ki, her yerde böyle, bu türden zengin hayırsever var. Doğrudur.Zengindir, hayırseverdir.Ancak bizim Baysallarımız farklı.Hem de çok farklı.Bunlar kendine zengin değil, Bolu’ya zenginler Bolu’ya. Yani bunların zenginliği Bolumuz için.Bu nüans bence çok önemli bir ayıredicilik.Neden?Sakın siyaset olarak anlaşılmasın.Bu kadar zengin olan birisi diyebilir ki:Şu kişi milletvekili olsun, şu kişi onu olsun, bu kişi bunu olsun.Ancak bu Baysallarda böyle bir şey, böyle bir hâl yok.Sorsan bile söylemezler.Ancak mekânı cennet olsun gerek Mustafa İzzet Amcamızın, gerekse Ahmet Baysal Ağabeyimizin, yalnızca bir istekleri olur.Onu da tam bir nezaket içinde dile getirirler. “Gelen adam dürüst olsun, saygılı ve sevgili olsun, adaletli olsun, eserleri yaşatsın ve adam gibi adam olsun" dedi.

"ASIL ÖNEMLİ İMARI ÖĞRETMENLERİMİZ YAPIYOR"

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise İzzet Baysal’a rahmet dileyerek başladığı konuşmasında Ahmet Baysal, Yaşar Çelik gibi hayırseverlere teşekkür ederek, “Allah her ile böyle bir vakıf, böyle hayırseverler naip etsin. Allah Bolu’ya özel bir doğa vermiş ve bizler onu imar ediyoruz. Ama asıl önemli imarı öğretmenlerimiz yapıyor. ” dedi.

" SİZE OLAN ŞÜKRAN BORCUMUZU İFADE ETMEYE YETERLİ OLMAYACAKTIR"

Tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ise “Bugün ne söylesek, ne ifade etsek size verdiğimiz değeri, size olan şükran borcumuzu ifade etmeye yeterli olmayacaktır. Bizim en büyük insan kaynaklarımız genç nüfusumuz, beşeri sermayemiz. Bu beşeri sermayemizi şekillendiren, onların mimarları sizlersiniz. Biz az zamanda çok işler başardık. Gerçekten yok olmuş bir devletten, tüm yetişmiş genç nüfusunu Cihan Harbi’nde, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda kaybetmiş bir milletten bugün dünyada istikbali olan bir ulus, bir devlet, bir millet yarattık. Bunu öğretmenlerimiz başardılar. Bu ülke belki bir Finlandiya gibi beyaz zambaklar ülkesi olmadı ama olma yolunda. Finlandiya’yı beyaz zambaklar ülkesi olmasındaki baş aktör bir öğretmendir. Biz eğitim sayesinde, öğretmenlerimiz sayesinde bu günlere geldik. Öğretmenlik dünyanın en zor, en meşakkatli, en sabır isteyen ama aynı zamanda en onurlu ve en şerefli mesleğidir. En zor meslek olduğu kadar aynı zamanda bir sanattır. Bizleri bir sanatkar titizliğiyle dokuyan ve yetiştiren öğretmenlerimizin hepsine minnettarız. Bugün sizler için çok büyük vaatlerde bulunamam. Bakanlık politikası, devlet politikası gerektiren özlük haklarınız, çalışma şartlarınıza ilişkin değişiklikler ile ilgili vaatlerde bulunamam. Ama bunlarla ilgili çabada bulunacağımı söylerim. Ne tekim geçtiğimiz günlerde size söz vermiştim, çalışma raporlarınızı Milli Eğitim Bakanımıza sunacağımı ifade etmiştim. Bakanımıza giderek konuyu arz ettim ve o da kabul buyurup bizzat sizlerle görüştüler. Türkiye’de ilk defa bir ilde bir Milli Eğitim Bakanı yaklaşık 4 saat öğretmenlerle toplantı yaptı ve her yerde de Bolu’daki öğretmenler ile yaptığı toplantıyı ve Bolu’daki öğretmenlerin çalışmasını anlatıyor. Bu bizim için gerçekten büyük bir onur ve gururdur. Biz her zaman sizlerin yanınızda olacağımızın, gücümüzün yettiği kadar kişisel ve mesleki ne sorununuz olursa olsun bizi yanınızda göreceğinizin sözünü verebilirim. Bu vesile ile bir kez daha öğretmenler gününüzü kutluyorum ve ahirete intikal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Emekli olan öğretmenlerimize hayatlarında sağlıklı ve huzur dolu bir yaşam diliyorum. İzzet Baysal büyüğümüzü de buradan bir kez daha rahmetle anıyor, Ahmet Baysal ve onun takipçilerine de hayırlı ve uzun ömürler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

24 Kas 2014 - 18:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.