Ön seçime Çıngı’da sıcak bakıyor

CHP Bolu belediye başkan aday adayı Cahit Çıngı daha önce yaptığı adaylık konuşmasında belediye başkan adayının belirlenmesiyle ilgili düşüncelerini açıkladığını söyleyerek; “Ben adaylık açıklamamda...

CHP Bolu belediye başkan aday adayı Cahit Çıngı daha önce yaptığı adaylık konuşmasında belediye başkan adayının belirlenmesiyle ilgili düşüncelerini açıkladığını söyleyerek; “Ben adaylık açıklamamda “Her türlü yöntemle aday adayıyım” ifadesini kullanmıştım.O yüzden üye bazında yapılacak olan bir ön seçime soğuk bakmadığımı rahatlıkla söyleyebilirim” dedi

CHP Bolu belediye başkan aday adayı Cahit Çıngı, Mehtap Özcan Mısırlıoğlu ile Yüksel Ceylan tarafından gündeme getirilen üye bazında ön seçimle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Daha önce yaptığı adaylık konuşmasında belediye başkan adayının belirlenmesiyle ilgili olarak saptamalarda bulunduğunu vurgulayan Çıngı; “Ben adaylık açıklamamda “Her türlü yöntemle aday adayıyım” ifadesini kullanmıştım. O yüzden üye bazında yapılacak olan bir ön seçime soğuk bakmadığımı rahatlıkla söyleyebilirim” dedi. CHP’li üyelerin aday konusundaki düşüncelerine ve eğilimlerine saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Çıngı; “Ben aday belirleme noktasında yapılacak olan her türlü yönteme hazırım. Çıkacak sonucu da razıyım. Sonuçta belediye başkanının kim olacağına Bolu halkı karar verecek. Bu aşamada CHP’li üyelerin adaylık noktasındaki görüşleri büyük bir önem taşır. Ben genel merkezimizin alacağı karara saygılıyım” şeklinde konuştu.

Mısırlıoğlu ve Ceylan net konuşmuştu

Çarşamba günü gazetemize demeç veren CHP Bolu belediye başkan aday adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu 2009 yılında genel merkezimiz tarafından belediye başkan adayımız belirlenmişti. Ama ben üye bazında ön seçimin partimizin yararına olacağını düşünüyorum”şeklinde konuşmuştu. Belediye başkan adayının üye bazında yapılacak olan ön seçimle belirlenmesi durumunda belediye başkan adayının partililerden daha fazla kabul göreceğine inandığını vurgulayan Mısırlıoğlu;”Genel merkez yoklaması, anketler tabi ki önemlidir ama CHP üyelerinin de bu konuda ne düşündüğü de çok önemlidir. O yüzden ben üye bazında yapılacak olan bir ön seçimin partimizi daha da güçlendireceğini ve en doğru adayın belirlenmesi noktasında önemli olduğunu düşünüyorum. Genel merkezimize de bu konudaki düşüncelerimi ileteceğim” demişti. CHP’nin diğer belediye başkan aday adayı Yüksel Ceylan ise “Daha önce belediye başkanlığı yapmış biri olarak yerel seçimler öncesinde üye bazında yapılacak olan bir ön seçimin partimizi daha da güçlü kılacağını ifade etmek istiyorum. Bunun için şu anda CHP’li üyelerden imza toplamaya başladım bile. Aralık ayının sonuna kadar 2000 imzayı toplayacağımı düşünüyorum.” Şeklinde konuşmuştu Şu anda yaklaşık 700 imzayı topladığını söyleyen Ceylan “ CHP’li üyelerle olan görüşmelerimi sürdürüyorum. 2000 imzayla birlikte CHP genel merkezine giderek, görüşmelerde bulunup 2000 imzayı genel merkezimize sunacağım” diye konuşmuştu.

19 Ara 2012 - 20:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.