Ormanlara giriş çıkış yasak

Bolu Valiliği Eylül ayında havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesi nedeni ile orman yangınlarının önüne geçmek için bu alanlara giriş çıkışı yasakladı.

Haber: Semih Baykal

Eylül Ayı’nda hava sıcaklıklarının yüksek, nem oranının ise düşük seyretmesi nedeniyle olası orman yangınlarının önüne geçilebilmesi amacıyla Bolu Valiliği bu alanlara giriş çıkışı yasakladı. Konuyla ilgili Bolu Valiliği’nden şu açıklama yapıldı; “Bolu ili dahilindeki tüm ormanlık alanlara, görevliler dışında girişlerin 22.09.2017 günü saat 24.00’a kadar 6381 sayılı Orman Kanununun 74. Maddesi gereğince yasaklanmıştır. Ormanlarda şüpheli araç ve şahıslar görülmesi halinde, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince orman dışına çıkarılacak, gerekmesi halinde Jandarma ve Emniyet birimlerince yardımcı olunacaktır. Mesire alanları haricinde piknik yapılmasına müsaade edilmeyecektir. Tarla, bağ-bahçe, fındık alt temizliği ve anız yakılmasının yasak olduğu hususunun, cami ve belediye hoparlörü vasıtası ile halka duyurulacak, yasağa uymayanlar hakkında görevlilerce yasal işlem yapılacaktır. Orman yangınlarıyla mücadelede çalışan tüm iş makineleri ile itfaiye ekiplerinin teyakkuz halinde bulundurulması sağlanacaktır.”


20 Eyl 2017 - 16:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.