Özçimen gençlere tavsiyelerde bulundu

Bolu Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencileri Vali Özçimen ile Röportaj Yaptı.   Bâb-ı İrfan Dergisini çıkaran Bolu Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Vali İbrahim Özçimen’i...

Bolu Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencileri Vali Özçimen ile Röportaj Yaptı.

Bâb-ı İrfan Dergisini çıkaran Bolu Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Vali İbrahim Özçimen’i makamında ziyaret ederek röportaj yaptılar.Ziyarete Bolu Atatürk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Basri Karadaş, Edebiyat Öğretmeni Hatice Unan Benek ile Asya Nur Akdemir, Selin Sak ve Furkan Özdemir isimli öğrenciler katıldı. Vali İbrahim Özçimen’e çeşitli sorular soran öğrenciler gayet keyifli bir sohbet ortamında Valiliği ve Vali İbrahim Özçimen’i tanıma fırsatı buldular. Bolu Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencilerden Asya Nur Akdemir, Vali İbrahim Özçimen’e “Bolunun en önemli sorunu sizce nedir?” şeklindeki sorusuna Vali İbrahim Özçimen “Bence Bolu İnsanı ve tabiatı ile en sorunsuz illerimizden biridir. Ama benim en önemsediğim konu eğitimdir Eğitimli bir toplum yetiştirdiğimiz takdirde bütün sorunlarımız kendiliğinden hallolacaktır.” Şeklinde cevap verdi. Bolu Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencilerden Selin Sak ise Vali İbrahim Özçimen’e kendi özgeçmişini ve bugünün gençlerine verebileceği tavsiyeleri sordu. Vali Özçimen kendi gençlik döneminde okumak için büyük çabalar sarf edildiğini büyük emek ve gayretlerle bir yerlere gelinebileceğini belirtti. Bugünün gençlerine ise hangi konu olursa olsun “Ben bu işi yapacağım” diye başlamalarını tavsiye etti. Bu istek ve gayretleri sayesinde büyük bir yol kat edip, istediklerini ve arzuladıkları başarıları gerçekleştirmede en büyük yardımcıları olacağını belirtti.Bolu Atatürk Anadolu Lisesi Öğrencilerden Asya Nur Akdemir ise “Bolu İle ilgili yapmayı düşündüğünüz, planladığınız işler neler?” diye sordu. Vali Özçimen bu soruya şöyle cevap verdi. “Benim devlet yönetimi anlayışımda sosyal devlet anlayışının yeri çok büyük. Zor durumda olan vatandaşlarımın elini tutmayı kendime görev ediniyorum. Böylelikle toplumda yozlaşma, şiddet gibi pek çok zor sorunu çözeceğimize inanıyorum. Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin okutulmasını, bu konuda devletin elinden geleni yapması gerektiğini düşünüp üzerinde hassasiyetle duruyorum.”İnsanların aslında doğuştan kötü olmadığını yaşadıklarının, ilgisizliklerin, ihmallerin onları kötüye, şiddete sevk ettiğini ifade eden Vali Özçimen, bu konuda Mehmet Akif’in “Merhametin yok diyelim nefsine; Merhamet etmez misin evladına? sözüne de atıfta bulunarak merhametin, iyiliğin çok önemli olduğunu belirtti. Sohbetin sonunda Vali Özçimen Öğrencilere eğitim hayatlarında başarılı olmaları dileklerini söyleyerek uğurladı.

20 Ara 2012 - 18:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.