Pardus çalıştayı düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda kullanılan akıllı tahtalardaki Pardus işletim sistemi ile alakalı Orhangazi Ortaokulunda bir çalıştay düzenlendi.

Haber: Aysun Beykoz

Okullarda kullanılan etkileşimli tahtaların işletim sistemlerinin millileştirilmesi için Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan Bilişim Teknolojileri Rehber öğretmenleri Orhangazi Ortaokulunda bir araya geldi. Orhan Gazi Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Rehber öğretmeni Tarık Otu başkanlığında Pardus işletim sistemi çalıştayı gerçekleştirildi. Milli Eğitim Şube Müdürü Muvafık Kılıç da çalıştayı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalıştayın gerçekleştirilmesinin ardından ilimizde bulunan bin 965 etkileşimli tahtanın bin 35 tanesine Pardus işletim sistemi kuruldu. Geriye kalan etkileşimli tahtalara plan dahilinde Pardus işletim sistemi kurulumu işlemi ise devam ediyor. Son kurulumların ardından Bolu olarak Türkiye’de Pardus kurulumunda ilk beş il arasına girdik.

27 Haz 2019 - 10:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.