Paşayeva Vali Özçimen'i Ziyaret etti

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva Vali İbrahim Özçimen'i makamında ziyaret etti. Bolu'nun her yönüyle güzel bir memleket olduğunu ifade eden Milletvekili Paşayeva Bolu'da olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva Türk Ocakları Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka ve Türk Dünya Topluluğu yetkilileri ile birlikte Vali İbrahim Özçimen’i makamında ziyaret etti.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'yı karşılayan Vali İbrahim Özçimen, makam odası girişindeki duvara asılı bulunan ve Bolu da doğal ortamda çekilen geyik fotoğrafını göstererek bilgiler verdi. Bu fotoğrafın Bolu'dan sadece küçük bir kare olduğunu belirten Vali Özçimen “Bolu’da bunun gibi bir çok doğal güzellikle karşılaşabilirsiniz” dedi.Bolu'nun her yönüyle güzel bir memleket olduğunu ve Bolu'da olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Azerbaycan ile Türkiye ilişkilerinin artması, her gün biraz daha kalkınır. En güzeli bölgelerimiz arasında da iş birliğimizin artması. Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın bir çok bölgeleri Kardeş Belediyeler oldu. Çok güzel iş birliği verdi, ilişkiler daha güzel oldu. İnsanlarımız geldi gitti birbirlerini daha da güzel tanıdı. İnşallah Bolu'yu da Azerbaycan'ın güzel bölgelerinden biri ile Kardeşleştirmemiz mutlaka lazım. Bolu ile daha sık iş birliği olsun diye" dedi.

“İlimize hoş geldiniz şeref verdiniz "

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Özçimen, "İlimize Hoşgeldiniz. Bolu gerçekten sizinde ifade ettiğiniz gibi güzel bir il. Türkiye'de belki dünyada orman oranı en yüksek illerden birisi. Topraklarımızın % 63'ü ormanlarla kaplı. Çok kaliteli bir orman. Göl ve göletlerimiz, yüzlerce yaylamız var. Eski Türk boylarının yerleştiği bir yer. Sizinle böyle kendi dilimizle konuşabilmek de ayrı bir güzellik. Demek ki biz kardeşiz. Beraber aynı yerden geliyoruz. İki devlet bir millet. İlişkilerin geliştirilmesi lazım. Birbirimizi anlayabiliyoruz. Görmeden bilemezsiniz, bilmeden sevemezsiniz. Bu gelişmelerin olması lazım. Bu anlamda sizin ziyaretinizi çok önemsiyorum" dedi.Vali Özçimen, "Azerbaycan'da çok güzel şeyler olduğunu okuyoruz, duyuyoruz. Özellikle petrolde, doğalgazda, bunların teknolojilerinde Azerbaycan son yıllarda atak yaptı. Şu anda ayakları üzerinde durabilen, milli geliri git gide artan, bağımsızlığı artan, özgüveni artan bir devletle, bir milletle karşı karşıyayız. Onların başarılarından gurur duyuyoruz. Çok memnun oluyoruz. Devletlerin en önemli vazifesi milletlerinin refahını artırmaktır. Biz burada, siz orada bunu yapmaya çalışıyorsunuz. Çünkü mutlu insanların olduğu yerleri idare etmek daha kolay olur. İlimize hoş geldiniz şeref verdiniz" şeklinde konuştu. Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, ziyaret anısına Vali İbrahim Özçimen'e Azerbaycan sembolü Kız Kulesi'nin yer aldığı bir plaket, 8 CD'den oluşan Azerbaycan Tanıtım Belgeseli, kendi yazdığı Hocaali Soykırımı ve kendi şiirlerinin yer aldığı kitap hediye ederken Vali Özçimen de Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva'ya Bolu Valiliği plaketi hediye etti.

13 May 2013 - 19:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.

01

Azer Salmanov - qenire paşayeva men bir azerbaycan lı olarağ fizinle fexr edirem.sizin gördüyünüz işler heqiqetende göz qabağındadır.men hesap elemirem ki sizin kimi 2-ci millet vekili var hansısa ölkede.allah sizzi başımızda eksik elemesin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mayıs 19:48