Patates Güvesi İçin Feromon Tuzaklar Dağıtıldı

Son yıllarda artan sıcaklıkların da etkisiyle, patates üretimi yapan illerde hasat döneminde görülen Patates güvesi zararlısı; kalite ve verim kaybına neden olmaktadır. Bu zararlıya karşı mücadele edebilmek amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından İl Özel İdaresi finansmanı ile Patates Güvesi Delta Tipi Feromon Tuzak Dağıtım Projesi gerçekleştirildi.

Haber: Aysun BEYKOZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdür Yardımcısı Nuri ERİKLİ, patates üretiminde entegre mücadele ve bitki pasaportunun önemini anlatmıştır. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Eyüp Sait KARCI ve konu uzmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Gizem DEMİREL ise patates güvesi ( Phthorimaea operculella ) ile tarla ve depo şartlarında nasıl mücadele edileceği ( kültürel önlemler, kimyasal mücadele ) hususlarında üreticilere bilgilendirme yapmıştır.

Yapılan sunumlar ardından Ziraat Teknikeri Mehmet YALAVAÇ tarafından feromon tuzak kurulumunun nasıl yapılacağı gösterilerek toplantıya katılanlara tuzak dağıtımı yapılmıştır.

Ayrıca toplantıya katılan üreticilere Entegre Mücadele Bolu Patatesi Üretici Sertifikaları teslim edildi.

28 Ağu 2016 - 12:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.