PUTİN’in Bolu’ya Kıyağı

Türk Hava Kuvvetlerinin geçtiğimiz hafta, hava sınırımızı ihlal ettiği için Rus uçağını düşürmesinin ardından büyük kriz yaşandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaş uçağının düşürmesinin hemen ardından ülkemizden yapılan yaş sebze ve meyve ithalatını durdurdu. Bu yaptırım Bolulu vatandaşlara yaradı. Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal, Bolu Olay Gazetesine özel bir açıklamada bulunarak, “Putin’in bu yaptırımı sayesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi Bolulu vatandaşlardan bu

HABER: KASIM ŞAHİN

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, sebze ve meyve ithalatını durdurmasını değerlendiren Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altundal, “Putin kötülük yapayım derken halkımıza büyük iyilik yapmıştır. Sebze ve meyvenin çoğunluğu Rusya’ya gittiği için halkımız pahalı sebze ve meyve yiyordu. İthalatı durdurmasının ardından birçok ürün toptancının ve üreticinin elinde kaldığından bu sebze ve meyveleri ucuz fiyattan piyasaya sunmak zorundalar” dedi.

İthalatın durdurulmasının halkımıza büyük bir yarar sağladığını da dile getiren Altundal, “Kış aylarında özellikle portakal, kivi, mandalina, limon gibi meyvelerin yanı sıra bir çok sebze Antalya, Mersin gibi bölgelerimizden Rusya’ya ithal ediyordu. Ürün ithalattan dolayı az olunca da iç piyasaya da pahalıya yansıyordu. Bu haftadan itibaren sebze ve meyve bollaşınca fiyatlarda otomatik olarak düşüş gösterecek. Bolu haklıda ithalat krizi sona erinceye kadar sebze ve meyveyi ucuz yiyecektir. Putin kötülük yapmak isterken iyilik yapmış oldu. Büyük toptancılar ve firmalarda zarar edecek ama önemli olan halkımızın ekonomik durumu” diye konuştu.

29 Kas 2015 - 18:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.