Rüşvet almaktan yargılanıyorlar

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan iki polis memuru dün Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görevi kötüye kullanmak ve rüşvet almak suçlarından yargılandılar. Şahitlerin de dinlendiği davada iki polis memuru da suçlamayı kabul etmediklerini söylediler.

HABER: AYSUN BEYKOZ

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan İ. A. ve E. D. isimli polis memurları dün Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmak suçlarıyla yargılandılar. Bir tır şoföründen rüşvet aldıkları iddia edilen polisler üzerlerine atılı suçu kabul etmediklerini söylediler.

Geçtiğimiz yıl ramazan ayında trafik uygulamasına giren ve taşıdığı yükün mahiyeti dolayısıyla trafikten men edilen bir tırın otoparktan çıkartılması işlemlerini yapan İ. A., ve E. D., tır şoföründen ve yük sahibinden toplam 150 TL rüşvet almakla suçlanıyorlar.

BEN SADECE FOTOĞRAF ÇEKTİM

Suçlamayla ilgili kendisini savunan polis memuru E. D. şunları söyledi; “İ.A. bana “otoparkta araç var, çözme işlemlerini yapmak için gitmemiz gerekiyor dedi. Beraber otoparka gittik, ben aracın ve araçta bulunan yüklerin fotoğraflarını çektim. İ.A. ise şoförün evrakları ile ilgilendi, ben evrak konusunda hiçbirşey yapmadım. İddia edildiği gibi de araç şoförü Kemal Kılıç'tan herhangi bir şey almadım.”

RÜŞVET ALMADIM

Rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmaktan yargılanan diğer polis memuru İ. A. ise “daha önce verdiğim beyanlarımı tekrarlıyorum. Arkadaşımın söylediği doğrudur, aracın evrak işlerini ben yaptım ve işimiz bitince otoparktan ayrıldık. Ne şoförle ne de yük sahibiyle bir iletişimim olmamıştır. Otopark kameralarında da bu görülebilir” dedi.

RÜŞVET ALDIKLARINI DUYDUM

Yargılamaları devam eden polis memurlarının dinlenmesinden sonra tanıkların dinlenmesine geçildi. Otoparkta bulunan tırdaki yükleri tekrar yüklemek için geldiğini belirten vinç operatörünün söyledikleri salonda soğuk rüzgarlar estirdi.

Uzun yıllardır bu işi yaptığını belirten vinç operatörü; “ben şirket sahipleri ile görüştüğümde yüklerin 3 tıra yükleneceğini söylemişlerdi. Çünkü doğru olan da budur, bağlanan tırda bulunan yükler tek bir araçla taşınamaz. Ama otoparkta bulunan ekipler bizim işimiz bitti geri yükleyebilirsiniz deyince ben de tekrar aynı tıra 3 parça yükü yükledim. Bu olayı şaşkınlıkla karşıladım. Bana 3 tır geleceğini söylemişlerdi ama yine tek tıra yükleme yaptım. Yük sahibi ve şoförler de aralarında konuşurlarken polis memurlarına önce 100 TL verdiklerini ama kabul etmediklerini, bunun üstüne 50 TL daha para verdiklerini duydum” şeklinde konuştu.

BÖYLE İFADE VERME

Daha önce emniyette verdiği ifadede bunlardan niçin bahsetmediği sorulan vinç operatörü; “ben emniyete gittiğimde bazı polis memurları niçin geldiğimi sordular. Olayı anlattım ve bana ifademi bu şekilde vermemem gerektiğini söylediler. İfademi alan polis memurları da bana bu şekilde bir soru sormadı” dedi.

04 Şub 2016 - 19:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.