Saadet’ten İşçi Reformu

Saadet Partisi Milletvekili Adayları Veysel Çetinkaya , Mehmet Tan ve İl başkanı İbrahim Karagöz, Parti Üyeleriyle beraber Maden Ocaklarındaki İşçileri ziyaret etti.

Seçimlere 3 gün kala partilerin seçim kampanyaları tüm hızıyla devam ediyor

Adaylığı 1.inci sıradan açıklanan Saadet Partisi Milletvekili adayı Veysel Çetinkaya, yaptığı etkin ve güçlü seçim kampanyasıyla adaylar arasında önemli alternatif olduğunu ve halk nezdinde, özellikle işçiler arasında adından söz ettirmeyi başardı.

Seçim ziyaretleri kapsamında fabrika ve maden ocaklarına ziyaretler gerçekleştiren Çetinkaya, asgari ücretten muztar ip olan işçilerle hasbihal etti. Çetinkaya maden ocağından ayrılırken partisinin izleyeceği işçi politikalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu ;

Çetinkaya açıklamasında Bilindiği gibi AKP hükümeti döneminde taşeron işçi uygulamasına geçilmiş ve maalesef işçiler arasında büyük bir ayrım meydana gelmiştir. Bir müessesede 2 işçi çalışıyor biri taşeron diğeri kadrolu ise durumları tamamen farklıdır. Kadrolu işçiler her türlü hakka sahipken maalesef taşeron işçiler kadrolu işçinin aldığı maaşın yarım maaşı almaktadır. Sosyal güvenceleri de kadrolu işçiler kadar yoktur. Gecen gün Mengen Gökçesu da yaptığımız seçim gezileri esnasında bir grup kömür işçisiyle karşılaştık onların durumlarını dinledik, onların şikayetlerini dinledik maalesef aynı şekilde taşaron işçi uygulaması buralarda da devam etmektedir. Çalışma saatlerine uyulması, her türlü işçi haklarının işçi kardeşlerimize verilmesi bizim en önde savunduğumuz hak anlayışıdır. Aynı şekilde ülkemizin her yerinde belediyelerde okullarda çalışan taşeron işçilerde aynı muameleye tabidir.

Biz diyoruz ki, Saadet partisi olarak iktidara geldiğimiz zaman taşeron işçiliğe son vereceğiz ve bütün çalışan işçiler kadrolu işçi statüsüne geçecektir . Beyannamemizde de yer almaktadır. Bu yüzden diyoruz ki bu haksız uygulamanın kalkarak yerine adil bir yönetimin gelmesi için Saadet partisini desteklemenizi ve oylarımızı 7 Haziran’da saadet partisine vermenizi tavsiye ediyor, saygılar sunuyoruz diye sözlerini bitirdi. HABER MERKEZİ


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.