Sağlık alanındaki markalaşma tamamlanmalı

“Bolu Sağlık Turizmi Derneği” yöneticileri Vali Özçimen'i makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Ziyaretten büyük bir memnunluk duyduğunu vurgulayan Vali Özçimen;...

“Bolu Sağlık Turizmi Derneği” yöneticileri Vali Özçimen'i makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler verdiler. Ziyaretten büyük bir memnunluk duyduğunu vurgulayan Vali Özçimen; özel sektör ve kamu kurumları ile görüşmeler yaparak Bolu’nun sağlık turizminde adının duyurulmasını sağlamalıyız.” Dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı öncülüğünde kurulan “Bolu Sağlık Turizmi Derneği” yöneticileri Vali Özçimen'i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Bolu Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Özmen ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Faruk Zorlu, Abdullah Danışman, Muhammet Başaran, Zeynep Baysal, Sema Umur ve Güler Mert katıldı. Derneğin İl sağlık turizminin gelişmesine daha fazla katkı sağlamak ve yeni stratejiler geliştirmek amacıyla kurulduğunu belirten Bolu Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Özmen, " Her bölge gerek yerli, gerekse yabancı turist çekmek amacıyla sahip olduğu turizm değerlerini güçlendirmeye çalışmaktadır. Bolu, “bireyin sağlık hizmeti almak amacıyla bir yerden başka bir yere gitmesi” olarak tanımlanabilen sağlık turizminin türleri olan medikal turizm, termal turizm ve ileri yaş/engelli turizminde güçlü bir fiziki altyapıya sahiptir. Bu fiziki altyapının yetkin bir insan kaynağıyla etkin bir şekilde kullanılarak iktisadi ve sosyal kalkınmaya fayda sağlaması için tüm paydaşların içinde olduğu yerel bir teşkilatlanma gereği hissedilmiştir. Derneğimiz Bolu’da yıllardan beri dile getirilen Turizm potansiyelini harekete geçirmek doğrultusunda, Bolu’nun sağlık sektöründeki öncülüğünü de göze alarak, ilimizi sağlık hizmeti sunumu açısından cazibe merkezi haline getirmek amacı ile kurulmuştur. Derneğimiz yönetim biçimi olarak kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirici bir yapıda olması nedeniyle güçlü bir dernek olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Derneğimizi kurarken amacımız sağlık turizminde profesyonel olarak çalışmak olduğu için Derneğimizi de kurumsal kimliğini profesyonel olarak hazırlatmak istedik. Bu isteğimizi Erkan Bozacı’ya ilettik ve kendisi Bolu’ya fayda sağlayacağını düşünerek profesyonel bir çalışma hazırladı. Daha önce Bolu’ya ait birçok ürün ve hizmetin Dünya çapında tanıtımı başarı ile tamamlayan Bozacı’ya buradan bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“Ziyaretten büyük memnunluk duydum”

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali İbrahim Özçimen, “Derneğinizin İlimizde oldukça başarılı ve faydalı çalışmalar yapacağına inancım tamdır. Biz yöneticiler de bu anlamda sizlere elimizden geldiğince katkı sağlayacağız. Sizlerin de katkısı ile Bolu’nun hem termal turizm destinasyonu olması hem de ilin sağlık hizmeti kalitesinin yüksek olması ve de muhteşem doğasıyla, sağlığına kavuşmak isteyen yerli ve yabancıların odak merkezi olacağından hiç şüphem yok. En kısa zamanda derneğin faaliyetlerini desteklemek amacıyla özel sektör ve kamu kurumları ile görüşmeler yaparak Bolu’nun sağlık turizminde adının duyurulmasını sağlamalıyız.” ifadelerine yer verdi.

21 Oca 2013 - 19:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Bolu Olay Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Bolu Olay hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Bolu Olay editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Bolu Olay değil haberi geçen ajanstır.